In een sensationele wedstrijd heeft Excelsior Rotterdam afgelopen zondag met 3-0 gewonnen van stadsgenoot Feyenoord. Dankzij deze overwinning verzekerde Excelsior zich rechtstreeks van nog een seizoen eredivisievoetbal. Zondag sluit Excelsior het huidige seizoen af met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Het Van Donge & De Roo Stadion was zondag voor een groot deel gevuld met supporters van Feyenoord. Zij dachten hun club voor het eerst sinds achttien jaar kampioen van Nederland te zien worden. Toegangskaarten gingen op de zwarte markt voor honderden euro’s van de hand, met als gevolg dat veel supporters van Excelsior hun kaarten verkochten en zodoende een van de meest bizarre wedstrijden van het seizoen misten.

Trefzeker
Na de eerste helft waarin Excelsior al het meeste balbezit had, was het nog 0-0. In de tweede helft had de thuisploeg maar negen minuten nodig om het duel te beslissen. Eerst was het Nigel Hasselbaink die na een prachtige combinatie met Fredy Ribeiro voor de 1-0 zorgde. Daarna verdubbelde Stanley Elbers (die in alle vier de stadsderby’s dit seizoen trefzeker was) de score. Aanvoerder Ryan Koolwijk maakte met een schitterende vrije trap vervolgens de 3-0.

Rust
,,De ploeg verdient een groot compliment’’, stelde hoofdtrainer Mitchell van der Gaag na afloop van de wedstrijd. ,,Als je ziet wat zij in de laatste negen wedstrijden hebben neergezet.’’ In deze periode werd alleen thuis van FC Utrecht verloren. ,,We kunnen als Excelsior trots zijn, zeker ook de directie. Ferry de Haan en Wouter Gudde hebben op een perfecte manier de rust bewaard. Voor de derde keer op rij directe handhaving, daar mag Excelsior heel trots op zijn!’’

Excelsior Feyenoord 2017. Foto: Jan den Breejen

Seizoenkaarten
Zondag sluit Excelsior het seizoen af met de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag, dat wordt getraind door voormalig Excelsiortrainer Fons Groenendijk. Daarna wacht de zomerstop en gaat de club zich voorbereiden op het nieuwe seizoen. Deze week gaan de seizoenkaarten voor het seizoen 2017-2018 in de verkoop. Wil je verzekerd zijn van een plek bij alle thuiswedstrijden van Excelsior in het komende seizoen? Koop dan nu jouw seizoenkaart via www.excelsiortickets.nl. Kijk voor alle informatie op sbvexcelsior.nl.

Website: sbvexcelsior.nl
Adres: Van Donge & De Roo Stadion
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]