Beste bewoners en bezoekers van het CHIO,

Van 18 tot en met 21 juni zijn de beste ruiters en paarden van de wereld te gast in het Kralingse Bos. Het CHIO Rotterdam is voor de 67e keer gastheer en staat, met 5 sterren wedstrijden voor springen en dressuur, garant voor een van de beste hippische sportevenementen in de wereld.

De hele wereldtop zal aanwezig zijn. De Nederlandse teams zijn op volle oorlogssterkte aanwezig voor de landenwedstrijden springen en dressuur en ze willen winnen. Maar naast paarden bekijken en genieten van de unieke sfeer en hospitality, is er meer te doen tijdens het CHIO.

Voor de kinderen is er het Indofin Kinderdorp met als thema ‘Robin Hood’. Verder is er een speciale jeugdochtend op zondag over de strijd tussen Robin Hood en koning Jan zonder Land en zijn er op donderdag- en vrijdagmiddag educatieve programma’s voor schoolklassen over paarden, hun verzorging en de paardensport.

Voor gezelligheid en vertier kan men terecht in het Stroodorp. De plek waar de paardenliefhebbers, maar ook de bewoners, elkaar ontmoeten en met elkaar genieten van een goed glas wijn en de muziek.

Echter, in Kralingen-Crooswijk is meer te zien en te beleven. Verleden week nog was het Kralingse Bos de plek waar het Boothstock dance festival voor de 1e keer heeft plaatsgevonden en kon men op de Koeweide in Crooswijk meezingen met onvervalste Rotterdamse smartlappen en opera. En eind mei kon men zich vergapen aan het Friese Skûtsjesilen op de Kralingse Plas en culinair genieten op het ponton van Bourgondisch Kralingen.

Daarnaast kan men ook goed recreëren aan de Kralingse Plas en genieten van mooie, stille wandelroutes en de natuur. Niet voor niets is Kralingen-Crooswijk uitgeroepen tot het groenste gebied van de stad en is het Kralingse Bos, met de Kralingse Plas, met 2,5 miljoen bezoekers per jaar, de belangrijkste recreatieve voorziening in de stad. Hier zorgvuldig mee omgaan en oog hebben voor een evenwichtige programmering van evenementen en activiteiten, is daarom van groot belang.

Er komt meer ruimte voor gezinnen in Kralingen- Crooswijk. De ontwikkelingen in Nieuw-Crooswijk, de herstructurering van Jaffa ‘De Weg naar Kralingen’, en de herontwikkeling van het Leonidasterrein met duurzame kavels, zijn zeer positief. Talent binden aan Kralingen-Crooswijk maar ook oog hebben voor elkaar. Dit in een groene en leefbare woonomgeving. Daar staat de gebiedscommissie voor. Kortom, in Kralingen- Crooswijk kunt u zich als toeschouwer van het CHIO thuisvoelen. Veel plezier op het 67e CHIO!

Rens van Overdam
Voorzitter Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)