De gemeente Rotterdam komt plaatselijke horeca-ondernemers tegemoet door de kosten voor bepaalde vergunningen maanden later te gaan innen. Exploitatievergunningen en vergunningen voor de drank- en horeca hoeven pas in het laatste kwartaal betaald te worden.

Mogelijk wordt de rekening eerder betaald als er een ‘integraal pakket aan maatregelen’ vanuit de gemeente wordt opgesteld.

Huurders
Ook huurders die rechtstreeks van de gemeente huren, zoals ondernemers, worden tegemoet gekomen. Uit een rondgang van de gemeente blijkt dat 147 huurders verwachten dat ze de huur niet kunnen betalen.

Huurders met financiële problemen krijgen geen aanmaningen voor huurachterstanden die ze oplopen na 1 maart. De uitgestelde inkomsten voor de gemeente zijn opgelopen naar ruim een miljoen euro.

Inkomensondersteuning
Ook zijn 23 duizend aanvragen voor inkomensondersteuning gedaan bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen. De gemeente is deze week begonnen met het betalen van de aanvragen. “Er wordt voor de periode van drie maanden een voorschot van 100 procent van de maximale norm voor alleenstaanden of gehuwden toegekend. Dit voorschot wordt maandelijks versterkt.”

In de eerste week zijn er 468 uitkeringen verstrekt, waarvan 299 aan Rotterdammers.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.