De Rotterdamse warenmarkten mogen na het Pinksterweekend weer volledig open. Na de voedsel- en bloemenkramen, die eerder deze maand weer werden toegestaan, keren nu ook de kramen met non-foodartikelen en de bakplaatsen terug op de Rotterdamse markten. De gemeente werkt eraan om te zorgen dat de eerste weekmarkten op 2 juni, met inachtneming van de regels voor 1,5 meter, weer voluit kunnen draaien.

Dat heeft de gemeente vandaag aan de tijdelijke adviescommissie (TAC) van de markten laten weten na een besluit van de Veiligheidsregio Rotterdam. Alle kooplui worden vanmiddag nader geïnformeerd. Wethouder Barbara Kathmann (Economie, wijken en kleine kernen): “Er kan weer volop gemarkt worden. De kooplui hebben net als zoveel andere ondernemers in de stad de pijn keihard gevoeld en dat gaat ook met dit besluit niet zomaar voorbij. Maar mede dankzij hun begrip en geduld kan de stad nu langzaam weer van het slot en kunnen we de draad weer oppakken, op anderhalve meter. Dik verdiend dus en een mooie opsteker alle Rotterdammers die weer op hun vertrouwde mart boodschappen kunnen doen.”

De Rotterdamse warenmarkten krijgen bij de heropening op 2 juni te maken met de inmiddels bekende coronamaatregelen. Zo zorgen de kooplui voor voldoende afscherming van hun kramen en hygiënemaatregelen, houden klanten anderhalve meter afstand en wordt er zoveel mogelijk met pin betaald. Klanten mogen de uitgestalde producten niet aanraken en voedsel mag alleen worden meegenomen en niet ter plekke worden geconsumeerd.

Wethouder Kathmann: “We moeten de Rotterdamse marktkooplui, winkeliers en andere ondernemers blijven steunen. Koop je spullen dus lokaal, maar houd je aan de regels. We hebben laten zien dat we corona samen te lijf kunnen en alleen samen kunnen we een succes maken van de anderhalvemeter-samenleving.”


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.