Van reageerbuizen naar muffins: Saskia Wielzen doet het. De voormalig micro-bioloog analiste heeft het over een andere boeg gegooid en is een winkel in Rotterdam-Kralingen begonnen waar ze zoetigheid verkoopt.

26 jaar lang werkte de kersverse ondernemer als micro-bioloog analiste. Het bedrijf waarvoor ze werkte verhuisde naar België en daarom moest Saskia op zoek naar een andere baan. ”Ik had geen zin om weer als micro-bioloog aan de slag te gaan. Ik wilde van mijn hobby mijn beroep maken en dat is taarten bakken.”

Toen Saskia het pand in de Oostzeedijk bezocht, was ze meteen verkocht. ”Het is een pand dat in de Tweede Wereldoorlog is blijven staan. Het was toen nog wel kaal, maar ik zag het al helemaal voor me.”

In haar winkel ‘Home Made Sweets’ verkoopt Saskia van alles. Taarten, muffins, maar ook luxe broodjes en ijs. Alles maakt Saskia zelf. ”Ik vind het zo leuk om te doen en hoop echt dat het een succes wordt.”

rijnmond_offline