Van 1 tot en met 28 september exposeert de kunstenaar MAARTEN VERPOORT onder de titel ‘Artist on canvas’ een reeks schilderijen die hij in de afgelopen tijd gemaakt heeft in Eetcafé/galerie De Steek,  hoek Lusthofstraat/Waterloostraat in Rotterdam Kralingen. De Steek is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur.

De expositie wordt op zondagmiddag 1 september 2019 om 16.00 uur geopend door Hugo Boudesteijn, fan en blues-maatje van Maarten.

Maarten is geboren op 8 december 1949 en woonachtig in Den Haag. Nu gepensioneerd maar zijn gehele arbeidzame leven is hij werkzaam geweest in Rotterdam: oa als docent creatief bij de Rijksinrichting Kralingen en docent Praktijkonderwijs Accent Centrum. Tekenen en schilderen was en is daarnaast altijd zijn favoriete hobby geweest en hij maakt daarbij gebruik van diverse materialen en technieken.

Wie in Studio Maart ’49 een kijkje neemt, ziet verschillende thema’s terugkomen als dieren, landschappen, portretten en fantasy.  Echter, Maarten is een groot liefhebber van de blues en een vaak geziene gast bij de festivals en clubs in en buiten Nederland. Tijdens zijn trips door de Verenigde Staten haalde hij zijn inspiratie voor zijn “muziek schilderijen”  vooral in Chicago en New Orleans, maar uitstapjes naar de hedendaagse popmuziek wordt door hem hem niet geschuwd.

H.B. Stroll in actie op 2 juli 2017, in De Steek.

De muzikale omlijsting bij deze vernissage wordt verzorgd door jazz-en bluesformatie H.B.Stroll : Henri van de Bos (piano), Hans Bernhard (snare), Slim Robin (bluesharp) en Hugo Boudesteijn (zang) . Start optreden 15.00 uur.

Klik hier voor de flyer


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.