Op zaterdagmiddag 28 maart zal in Kralings zalencentrum Pro Rege het vijfde concert van het seizoen 2014/2015 in de serie Kamermuziek in Kralingen plaatsvinden. Op het programma twee werken van Franz Schubert: Fantasie in f-klein en Strijkkwintet in C-majeur. Uitvoerenden: Loortje v.d. Brink (viool), Luca Bognár (viool), Pierre-Marc Vernaudon (altviool), Mario Rio (cello), Anjali Rio- Tanna (cello), Patricia Kusuma (piano) en Harimada Kusuma (piano).

Schuberts Fantasie in fklein D.940 is misschien wel het belangrijkste werk voor vier handen. Schubert schreef het met zijn leerlinge en stille liefde Karoline in gedachten. Al spelend kruisen de handen van de pianisten elkaar…

Het Strijkkwintet in C-majeur, D 956, opus postuum 163, is een kamermuziekwerk dat de componist schreef in de zomer van 1828, twee maanden voor zijn dood. Het is Schuberts laatste instrumentale werk. Dit kwintet beleefde zijn première op 17 november 1850 in de Musikverein in Wenen en werd gepubliceerd in 1853.

Kamermuziek in Kralingen met twee werken van Schubert, op zaterdag 28 maart in zalencentrum Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam (Kralingen). Aanvang: 15.00 uur.

Toegangsprijs: 10,-. U kunt uw vragen stellen en kaarten bestellen door een email te sturen naar: kamermuziekinkralingen@ gmail .com. Vermeld daarbij uw naam, adres, telefoonnummer, de datum van het concert en het gewenste aantal kaarten. Zie ook: www.kamermuziekinkralingen.nl en www.harimadakusuma.com.