Komende zaterdag 23 maart is er van 10.00 tot 17.00 uur in het Oost West Centrum Rotterdam een bijzondere themadag Shiatsu: voor een sterke darmconditie. Een dag om door middel van lichaamswerk praktisch aan de slag te gaan om je darmconditie te verbeteren.

Een sterke darmconditie is belangrijk voor een goede gezondheid. Volgens de oosterse geneeskunst liggen je darmen in het centrum van je kracht en evenwicht en hebben ze een rechtstreekse invloed op je fysieke maar ook je mentale en emotionele conditie. Door de keuze van wat je eet en drinkt, kun je meewerken aan het opbouwen van een sterke darmconditie. Naast goede voeding kun je met behulp van shiatsu en door het doen van okidoyoga zorgen voor een sterk centrum van je gezondheid. Je voelt je energieker, emotioneel stabieler en beter in je vel.

Shiatsu
Shiatsu is één van de oudste ‘healing’ methoden van de mensheid: de ‘traditionele oosterse geneeskunst’. Shiatsu (letterlijk vertaald: vingerdruk) is een vorm van massage die de doorstroming van energie in het lichaam bevordert. Het is op vele gebieden toe te passen, zowel voor beginners als gevorderden.

Okidoyoga
Okidoyoga is een unieke yogavorm ontwikkeld door Masahiro Oki. Hij combineerde de kennis die hij had van Chinese geneeskunst met zijn ervaring met Japanse krijgskunst, aangevuld met Indische yoga. Okidoyoga werkt steeds met beweging, in combinatie met ademhaling. Okidoyoga is een dynamische yoga waar actie en rust elkaar afwisselen om het lichaam te zuiveren, te versterken en te corrigeren tot een beter evenwicht van lichaam en geest. Meer informatie en inschrijven? Oost West Centrum Rotterdam, www.oostwestcentrum.nl, Mariniersweg 9 (Groene Passage), 3011 NB Rotterdam, tel. 010- 4135544.

(ingezonden mededeling Oost West Centrum Rotterdam)