Stichting Rotterdam Fund Racers haalt € 288.964,- op voor Alpe d’HuZes

jun 11, 19 Stichting Rotterdam Fund Racers haalt € 288.964,- op voor Alpe d’HuZes

Donderdag 6 juni hebben vier teams van Rotterdam Fund Racers deelgenomen aan Alpe d’HuZes en gezamenlijk het recordbedrag van € 288.964,- bij elkaar gebracht. De 36 teamleden zijn in totaal 141 keer de berg op gefietst. Vele sponsoren hebben de teamleden via de deelnemerspagina van Alpe d’HuZes persoonlijk gesteund of een financiële bijdrage geleverd aan één van de georganiseerde fundraise-activiteiten.

De Stichting Rotterdam Fund Racers, een initiatief van enkele vrienden en bevriende relaties uit het Rotterdamse bedrijfsleven, heeft zich ten doel gesteld vanuit het hart van de samenleving iets terug te doen vóór de samenleving. Speerpunt van de stichting is de jaarlijkse deelname aan Alpe d’HuZes. Voorafgaand aan de Alpe d’HuZes zijn meerdere activiteiten georganiseerd om geld op te halen ten bate van KWF en enkele zelf gekozen goede doelen. Zo leverde het charity dinner op 15 april bij Restaurant Joelia van Mario Ridder € 27.705,- op en was de opbrengst van de golfdag inclusief veiling bij Golf & Country Club Capelle aan den IJssel op woensdag 15 mei maar liefst € 60.000,-. Dankzij deze fundraise-activiteiten gaat er namens de Stichting Rotterdam Fund Racers niet alleen een aanzienlijk bedrag naar KWF, maar zijn er ook cheques uitgereikt aan Maak Kanker Kansloos, Familiehuis Daniel den Hoed en de Stichting Koppie-Au.

Documentaireserie Op Karakter
RTV Rijnmond ontwikkelde voor de Stichting Rotterdam Fund Racers een zesdelige documentaireserie waarin een aantal deelnemers zijn voorgesteld. Vijf weken voor Alpe d’HuZes was iedere zaterdagmiddag een aflevering te zien. De laatste aflevering is door documentairemaker en teamlid Arjan Smilde live tijdens Alpe d’HuZes opgenomen en op zaterdag 9 juni uitgezonden.

Rotterdam Fund Racers Tour
Ook na de deelname van Alpe d’HuZes blijft Stichting Rotterdam Fund Racers zich inzetten voor het goede doel. Op zondag 30 juni wordt de Rotterdam Fund Racers Tour, georganiseerd door Jordex Shipping & Forwarding B.V., verreden met een fietstocht (60 of 90 km) voor zowel de recreatieve als de geoefende fietser door de Hoeksche Waard. Voormalig wereldkampioen en huidig Nederlands kampioen Chantal Blaak én voormalig Nederlands kampioen Maarten den Bakker begeleiden de fietsers.

Stichting Rotterdam Fund Racers
Onder het motto Hand in Hand Vastberaden streeft de stichting ernaar zoveel mogelijk positieve krachten en initiatieven te bundelen om op sportieve wijze maatschappelijke verantwoordelijkheid in Rotterdam te nemen. Het bestuur van de stichting bestaat uit: Ruud Maaskant (Jordex Shipping & Forwarding – Rhoon), Thomas Wortelboer (Rabobank Rotterdam – Rotterdam), Mark van Son (Aafje Hulpthuis – Barendrecht), Norbert de Boer (Fundament Advies – Bergschenhoek) en Lars van den Broek (36 Cycling – Moordrecht).


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *