Onderwerp: De mensenhater

·         Te zien

8 december t/m 14 januari 2023

·         Aanvang

18:00 – 19:00 inloop & eten

19:00 aanvang voorstelling

·         Duur

ca. 2 uur en 30 minuten inclusief dinerpauzes

·         Prijs

Normaal € 32,50
Support Mooi Weer € 37,50
Studenten € 12,50 met de kortingscode #STU2223

Kaarten: theatermooiweer.nl

Waan je deze kerst met ons aan het hof van Versailles. ​Het centrum van haute couture, uitbundige feesten, kunst, lekkernijen en champagne. Maar ook een plek van roddels, ijdelheid en dubbele agenda’s.

In De Mensenhater trekt het hoofdpersonage Alceste ten strijde tegen de hypocriete moraal in de samenleving. Alceste haat alle mensen en de mensheid in het algemeen. De oppervlakkige meningen vliegen je tegenwoordig voortdurend om de oren. Er zijn geen maatstaven meer. Iedereen doet en vindt wat hem toevallig goed uitkomt. Alceste kan dat niet accepteren, maar is tegelijkertijd verliefd op een vrouw die zich daar niets van aantrekt en vrolijk meedoet met de rest.

Toneelschrijver Molière was dé entertainer van zonnekoning Lodewijk XIV en diens hof. Maar zijn komedies waren niet alleen vermakelijk. Molière toonde mensen zoals ze waren. Vaak waren zijn personages gebaseerd op werkelijk bestaande persoonlijkheden. Dat maakte hem uiteraard controversieel. Niet iedereen kan het waarderen om zichzelf in de spiegel van het theater terug te zien…

Eva Lemaire ensceneert deze klassieker als een wervelende modeshow. Op de catwalk buitelen de kostelijkste kostuums over elkaar heen. Maar achter deze wereld van luxe en glamour gaan de persoonlijke perikelen van de personages schuil.

TEKST: Molière
VERTALING: Laurens Spoor
REGIE: Eva Lemaire
DRAMATURGIE EN BEWERKING: Alexander Schreuder
MUZIEK: Simme Wouters
DECOR: David van der Wees
KOSTUUMS:Marian Hoefnagels
PRODUCTIE: Floor Öffner
TECHNIEK: Shenzi Droog
SPEL: Julia Diepstraten, Marit Hooijschuur, Claire Hordijk, Edouard Kain, Ziggy Knel, Mendel van der Ploeg en Jurriaan van Seters

Voor aanvang en tijdens de voorstelling serveren wij voor ons publiek een vegetarische maaltijd. Na afloop is er voor de liefhebber ook nog een toetje.

Mochten er nog vragen zijn rondom allergieën e.d. kun je mailen naar: keuken@theatermooiweer.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.