De Koning Willem Alexander Toren is een multifunctionele toren van 65 meter hoog aan de Kralingse plas. Dit idee heeft Jaap van Ballegooy ingediend bij het Stadsinitiatief Rotterdam en is razend enthousiast over de mogelijkheden. “Ik heb deze toren ontworpen voor de Rotterdammers en bedenk graag samen met de bewoners de perfecte invulling.”

Herkenbaar design en duurzame constructie
Het slanke design van de toren is herkenbaar en innovatief. Het hart van de constructie bevat een wenteltrap met 300 treden en daaromheen 14 ”zwevende” platformen. Een bijna onzichtbaar net van zeer duurzaam carbon composiet hangt als een sluier over de gehele toren. Dit innovatieve materiaal is 2x sterker en 4x lichter dan staal. De open bouwconstructie en slimme materiaal keuze zorgen ervoor dat de toren zich met gepaste eerbied in het vredige landschap aan de Kralingse Plas absorbeert. In de avond zullen de platformen subtiel worden verlicht. Door de drie Archimedes windmolens op de top is de toren zelfvoorzienend in haar energiebehoefte.

Archimedes Windmill

The Archimedes Windmill

Lekker eten, actief sporten of een ultiem rustpunt?
De toren biedt talloze mogelijkheden. Van brasserie of kleinschalige feesten vergaderlocatie tot allerhande sportactiviteiten voor kinderen en daklozen. “Wij dagen de Rotterdammer jong en oud uit om mee te denken over de exacte invulling van de activiteiten in de toren.”

Heb jij een leuk idee?
Ga naar www.koningwillemalexandertoren.nl en stuur jouw idee in!

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het project via onze social media kanalen:
twitter.com/KWAtoren
facebook.com/koningwillemalexandertoren
youtube.com/kwatoren