De training Pittige Jaren is bijzonder effectief gebleken in het voorkomen van probleemgedrag bij jonge kinderen.

Pittige Jaren is een groepstraining voor ouders van jonge kinderen. Ouders leren in de training vooral van elkaar. Zo bespreken ze videovoorbeelden, doen ze rollenspellen en hebben ze telefonisch contact met elkaar tussen de sessies.

Wat doet Pittige Jaren?
Het programma richt zich op het versterken van opvoedingsvaardigheden van ouders, en heeft als doel u als ouders te leren hoe u het gedrag van uw kind kan veranderen. Op deze manier worden kinderen geholpen beter om te gaan met hun boosheid en worden hun sociale vaardigheden versterkt. Tijdens de training is er veel herkenning van ouders onderling. Want wat is verstandig om te doen als uw 3-jarige dochtertje niet ophoudt met krijsen omdat ze geen tv meer mag kijken? En hoe moet je als opvoeder reageren als je 5-jarig zoontje zijn jongere zusje een duw geeft, omdat ze zijn speelgoed heeft afgepakt? En wat moet u doen als u uw zoontje naar de gang stuurt, maar hij komt steeds de woonkamer weer in?

Pittig
Het zijn pittige jaren, soms zwaar en heftig. Maar gelukkig ook levendig, vol met voorvallen waar ouders later met vertedering op terugkijken, of hartelijk om kunnen lachen.

Voor wie is Pittige Jaren geschikt?
Het programma is geschikt voor alle ouders die graag ondersteuning willen bij het opvoeden. Het programma richt zich op jonge kinderen die druk, dwars, of opstandig gedrag vertonen. Hierbij kunt u denken aan niet luisteren, boze buien, ruzie maken en over alles in discussie gaan.

Hoe ziet deze training eruit?
De gratis training wordt in groepsverband gegeven en bestaat uit 14 wekelijkse sessies van twee uur. Tijdens de training worden ervaringen uitgewisseld, video’s met voorbeelden bekeken en u ontvangt veel informatie.

De training is gratis en laagdrempelig. Ouder kunnen zich opgeven via de website van Twinkeltje Opvoedondersteuning: vvstwinkeltje.nl/pittige-jaren

Volg ons ook op facebook.com/vanveldhuizenstichting


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.