Uit onderzoek van coöperatie DELA* blijkt dat ruim zestig procent van de Nederlanders geen testament heeft. Een nog groter deel heeft zelfs nog niet nagedacht over de eigen uitvaart. De reden? Vaak weten mensen niet wat men zelf al kan regelen of vastleggen in een testament en wat er allemaal mogelijk is rondom de uitvaart: begraven of cremeren, thuis opbaren of juist in een uitvaartcentrum, de keuze voor muziek en bloemen, een traditionele koffietafel of liever een goed glas wijn met borrelhapjes?

Voorkom stress
Dagelijks ervaren onze uitvaartverzorgers aan tafel bij nabestaanden wat wel en niet goed geregeld is. Vaak overmand door emoties moeten zij in een paar dagen de uitvaart regelen. Die expertise willen we graag vooraf delen. Door nu al na te denken over uw persoonlijke uitvaartwensen en nalatenschap, ontneemt u niet alleen stress bij uw nabestaanden, maar ook bij uzelf.

Themabijeenkomst Uitvaart & Erfrecht
Graag delen wij samen met de notarissen van Lint Notarissen, met zes kantoren in de regio Krimpenerwaard en groot Rotterdam, onze kennis en ervaring op dit gebied. Daarom organiseren we op maandag 26 maart om 19.30 uur de themabijeenkomst ‘Uitvaart & Erfrecht’. Deze vindt plaats in uitvaart centrum Goetzee DELA, Boezemsingel 35 in Rotterdam. Deelname is gratis.

Bart Hueting, Farisha Poesé & Leo van Veen

Antwoord op uw vragen
Tijdens de themabijeenkomst hoort u alles over wat mogelijk is bij een uitvaart. Notaris Van Veen en kandidaat-notaris Poesé geven antwoord op veelgestelde vragen die met erfrecht te maken hebben, zoals: ‘wie zijn mijn erfgenamen?’, ‘wat is een levenstestament?, ‘hoe bespaar ik erfbelasting?’ en ‘wie regelt straks de uitvaart?’ U kunt natuurlijk ook de vragen stellen waar u graag een antwoord op wilt.

Meld u aan
Bezoekers waarderen onze themabijeenkomsten; zij zijn blij met het initiatief en vinden de bijeenkomst verhelderend. De bijeenkomsten zijn vaak snel volgeboekt, dus meld u voor 23 maart aan via www.dela.nl/inschrijvenrotterdam. Voor informatie over de bijeenkomst belt u met Marie-Louise van der Weiden via 06 53 54 55 14. Lukt het u niet om bij de themabijeenkomst aanwezig te zijn? Maar heeft u wel vragen over bijvoorbeeld erven, schenken of uw testament? Belt u dan met de consulenten van DELA via 040 219 91 00 (voor leden van DELA) of met Lint Notarissen via 088 66 16 00.

* Onderzoek uitgevoerd in 2015

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.