Wie herkent verdachte van brandstichting in buurthuis aan Vredenoordplein?

Zaterdag 14 februari woedde een grote brand in een buurthuis aan het Vredenoordplein in Rotterdam Kralingen. Uit onderzoek blijkt dat de brand hoogstwaarschijnlijk is aangestoken. De politie heeft een verdachte op het oog en is op zoek naar zijn identiteit.

 

De brand in het buurthuis brak rond tien uur ‘s-ochtends uit en verspreidde zich al snel door het hele gebouw. Ondanks dat de brandweer die ochtend snel aanwezig was, kon zij niet voorkomen dat het gebouw volledig uitbrandde.

Forensisch onderzoek heeft uitgewezen dat de brand waarschijnlijk is aangestoken. Daarom deed de politie al eerder een oproep voor meer informatie, o.a. in Bureau Rijnmond. Er meldde zich een belangrijke getuige. Hij vertelde het rechercheteam dat hij voor de brand bij een tankstation aan de Vredenoordkade werd aangesproken door een man. Hij vroeg om een aansteker en liep vervolgens weg in de richting van het Vredenoordplein. Korte tijd later zag deze getuige de man weer lopen. Dit keer had hij computerapparatuur onder zijn arm en liep hij weg naar de Goudse rijweg.

Verdachte brandstichting Vredenoordplein

Ook een andere getuige gaf het rechercheteam waardevolle informatie. Even voor de brand bracht zij haar kind naar het zwembad. Toen zag zij dat er een ruit kapot was van het buurthuis. Op de terugweg stond het gebouw al in brand. Het kan dus heel goed zijn dat er eerst is ingebroken.

Identiteit
De politie heeft camerabeelden van het tankstation bekeken en heeft de mogelijke verdachte nu op beeld. Helaas is zijn identiteit nog niet bekend. Herkent u deze man? Neemt u dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844.

Meer informatie bij: Politie.nl | Afbeelding: Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]