Update: Zuwena is inmiddels terecht

Rotterdam – De politie maakt zich zorgen over het welzijn van de sinds maandagmiddag 13 mei vermiste 14-jarige Zuwena uit Rotterdam. Twintig rechercheurs proberen haar verblijfplaats te achterhalen.

Zuwena vertrok maandagmiddag van haar school aan de Oudedijk in Kralingen. Rond 14.00 uur stapte ze uit de tram, bij halte Kruisplein in Rotterdam. Op het Kruisplein heeft de politie haar ook op camerabeelden gezien. Na 14.30 uur is er door familie, vrienden en goede bekenden niets meer van haar vernomen. Het is onduidelijk of ze verder gebruik heeft gemaakt van openbaar vervoer, in een auto is gestapt of lopend verder is gegaan en met wie ze mogelijk in gezelschap is geweest.

Zorgbarende omstandigheden Uitgebreid onderzoek leverde de afgelopen dagen geen enkele aanwijzing op voor een misdrijf, maar er zijn wel omstandigheden die zorgen baren. Zuwena liep nooit eerder weg en ze lijkt na maandagmiddag geen contact meer te hebben gehad met familieleden, vrienden of bekenden. Ook heeft de politie niemand kunnen vinden die haar na maandagmiddag heeft gezien. Bovendien is ze ook niet meer actief op sites als Twitter en Facebook, staat haar telefoon uit en ze heeft geen gebruik gemaakt van haar bankpas. Verdere acties

Een team van twintig rechercheurs zet alles op alles om Zuwena te vinden. Er zijn meerdere burgernetberichten, tweets en persberichten verstuurd. Daarnaast is ook medewerkers van het openbaar vervoer en taxichauffeurs gevraagd naar het meisje uit te kijken. Dit leverde enkele tips op, maar er is op dit moment geen enkel vermoeden van haar verblijfplaats. Donderdagmiddag worden er stoepborden gezet op locaties waar Zuwena voor het laatst is gezien en worden flyers uitgedeeld op de school van Zuwena aan de Oudedijk in Rotterdam. De hulp van iedereen die ook maar iets denkt te weten is hard nodig.

Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.