Frank Heye, organist van de Onze-Lieve-Vrouw-ter-Sneeuwkerk in Destelbergen, Oost-Vlaanderen, is een Vlaming ‘pur sang’. Hij kent de Vlaamse orgelliteratuur als geen ander. In het kader van het 20-jarig Cultureel Verdrag Vlaanderen-Nederland laat hij in de Sint Lambertuskerk in Kralingen de luisteraar kennismaken met orgelstukken uit de afgelopen eeuw van Vlaamse meesters als Edgar Tinel en Willy Snellings. Een verrassend programma, waarbij de hemelse en aardse klank van het Maarschalkerweerdorgel helemaal tot zijn recht komt.

Toelichting in parochiehuis
Voorafgaand aan het concert, dat op dinsdag 25 augustus om 20.00 uur begint, is er om 19.15 uur een toelichting in het parochiehuis tegenover de hoofdingang van de kerk. Na het concert is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog even na te praten in de tuin. De toegang is vrij met na afloop een collecte ter ondersteuning van de organiserende stichting ‘Venster op muziek in de Lambertus’.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 25 augustus begint om 20.00 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 19.30 uur. De toelichting begint om 19.15 uur in het parochiehuis t.o. de hoofdingang van  de kerk. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen en Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 – halte Avenue Concordia en metro – halte Voorschoterlaan. Zie ook lambertuskerk-rotterdam.nl, maarschalkerweerd.info en rotterdamorgelstad.nl.

Programma 25 augustus 2015 van Frank Heye:

Edgar Tinel (1854-1912)
Sonate in G klein op. 29, Allegro con moto, Andante sostenuto, Allegro moderato.

Oscar Van Durme (1876-1925)
Eerste pastorale, uit ‘Orgelstukken’, vol. IV, Adagio cantabile op. 81.

Willy Snellings (1915-1997)
Variaties op het adventslied ‘Als tussen licht en donker’,
Koraal, Allegro moderato, Andante espressivo, A la giga, Adagio.

Camil Van Hulse (1897-1991)
Sonate for Organ Op. 105, Maestoso-Quasi pastorale-Finale.

Lambertus01