We roepen alle Rotterdammers op om zich bij ons aan te sluiten en te doneren via www.europecares.org

Rotterdam, Nederland: Door de verschrikkelijke brand in kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos zijn nu meer dan 12.000 vluchtelingen (opnieuw) dakloos. Volt vindt het genoeg en gaat over tot actie! Samen met partners zoals SOS Moria en Vluchtelingenwerk Nederland organiseert Volt Nederland aanstaande zaterdag 12 september vanaf 16.00 uur een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam. Volt Rotterdam staat volledig achter deze actie van Volt Nederland.

Volt Rotterdam zet zich al geruime tijd in voor de vluchtelingen op de Griekse eilanden. We hebben onder meer meegeholpen aan het initiatief Europe Cares waarbij mensen uit heel Europa samenwerken om spullen in te zamelen voor de vluchtelingen op de Griekse eilanden. Onlangs ging er een wagen vol met spullen uit Rotterdam naar de Griekse eilanden.

Helaas is dit niet genoeg. Daarom heeft Volt Rotterdam besloten om mee te doen aan deze demonstratie op het museumplein in Amsterdam. Hiermee willen we bereiken dat Nederland, samen met de rest van Europa, de vluchtelingen evacueert uit kamp Moria en ze onderdak aanbiedt. Daarnaast vinden wij dat het tijd wordt voor een eerlijk, doelmatig en snel Europees asielbeleid.

Europe Cares in Rotterdam stopt niet. We gaan met volle inzet door, juist nu. De mensen op de Griekse eilanden hebben die spullen nu harder nodig dan ooit. Heb je nog spullen over? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via voltnederland.org/rotterdam. Wil je op een andere manier helpen, bijvoorbeeld met een donatie? Kijk dan op www.europecares.org.

Volt Rotterdam is de lokale tak van de pan-europese partij Volt in Rotterdam.

Voor meer informatie over wat Volt Rotterdam doet en waar het voor staat kijk op:

voltnederland.org/rotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.