Al sinds 2009 leidt het Rotterdams Milieucentrum ‘milieucoaches’ op. Dat zijn er momenteel al vele honderden. Milieucoaches zijn bewoners die andere bewoners informeren over energiebesparen (en duurzaamheid) thuis. Ze geven praktische tips over wat je thuis kan doen om dus minder energie/warmte te gebruiken = goed voor de portemonnee en het milieu. De milieucoaches volgen een cursus van vier bijeenkomsten en maken gebruik van de ‘opZuinig!’ materialen zoals de besparingsladder, de e.quiz en de e.koffer (een koffer vol met demonstratie materialen). Zie ook www.opzuinig.nl.

De voorlichtingen van de milieucoaches maar ook de cursussen liggen nu vanwege de coronamaatregelen al geruime tijd stil. In november t/m januari organiseerde het milieucentrum al een aantal energieworkshops online maar nu gaat ook de cursus milieucoach online. En bewoners kunnen zich hier voor opgeven (mail naar info@rotterdamsmilieucentrum.nl).

Vanaf 25 februari gaat het Rotterdams Milieucentrum het proberen, voor het eerst een online cursus milieucoach. De cursus is op 4 donderdagochtenden 25 februari, 4, 11 en 18 maart v.a. 09.30 uur te volgen. Leer meer over energiebesparen en duurzaamheid in huis… maar ook hoe je de ‘boodschap’ overdraagt aan medebewoners in je eigen netwerk. De Rotterdamse milieucoaches organiseerden de afgelopen 11 jaar al bijeenkomsten bij hun thuis, in het buurthuis, de kerk of moskee, op ‘de (sport)club’ of in de ouderkamer van de basisschool. De milieucoaches maken gebruik van de opZuinig!-besparingsmeetlat, de quiz en de e.koffer vol met demonstratie-materialen. Aanmelden voor de cursus kan via: info@rotterdamsmilieucentrum.nl

Meer informatie over opZuinig! op: www.opzuinig.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.