Wandelconcert Sint Lambertuskerk-Hoflaankerk door Wouter van der Wilt en Eric Koevoets op vrijdag 10 juli 2015 om 20:00 uur.

Without Borders – zonder grenzen – is het tot de verbeelding sprekende thema van dit concert.Dit thema is op meer dan één manier te interpreteren:
Froberger reisde door verscheidene landen van Europa en integreerde al die invloeden in zijn eigen muziek alsof de topografische grenzen er niet toededen.

Bach daarentegen bleef heel zijn leven in een tamelijk beperkt gebied van Duitsland maar gaf er blijk van de grote Franse en Italiaanse tradities van zijn tijd tot in detail te beheersen. Zonder zijn eigen omgeving te verlaten hief hij muzikale grenzen op. Luister maar naar zijn Concerto in a BWV 593!

Maar ook de grenzen van de tijd worden vanavond opgeheven. Zowel Reger alsook Dupré getuigen van hun diepe liefde voor Bach door terug te grijpen op diens vormtaal. Van beide meesters is een Prelude en Fuga te horen, een compositievorm die Bach vele malen heeft gehanteerd en heeft vervolmaakt.

En last but not least: door de muzikale samenwerking tussen Sint Lambertuskerk en Hoflaankerk – de organisten spelen dit jaar weer op elkaars orgel! – worden ook kerkelijke grenzen opgeheven!

Wandelconcert Sint Lambertuskerk-Hoflaankerk door Wouter van der Wilt en Eric Koevoets
vrijdag 10 juli 2015
20:00 uur

Sint Lambertuskerk
Oostzeedijk beneden 1-3
Rotterdam-Kralingen

wandelconcert