Naaiatelier Tulay beloont de beste sporter en student in Kralingen

KRALINGEN-CROOSWIJK – De vergadering van de gebiedscommissie op 15 november stond in het teken van een maatschappelijk verantwoorde leefomgeving. Inspreekster Nisa Tutucu vertelde over de Tulay Awards, waarbij naaiatelier Tulay 2.000 euro belooft aan de beste sporter en beste student van Kralingen. Daarnaast verleende de gebiedscommissie 4.500 euro voor de kerstverlichting op de Crooswijkseweg. Die moetbijdragen aan een betere sfeer in de winkelstraat. De gebiedscommissie adviseerde ook het college van B & W om de alcoholverbodgebieden uit te breiden.

Naaiatelier Tulay zit inmiddels tien jaar op Frits Ruysstraat in Kralingen. De afgelopen tijd zijn er volgens dochter Nisa Tutucu een aantal negatieve gebeurtenissen geweest, die de eigenaren aan het denken hebben gezet. Zo is er een schietpartij voor het atelier geweest, waren er in de straat diverse gewapende overvallen en is ook in het naaiatelier ingebroken.  In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen wil het naaiatelier de juiste voorbeelden in de wijk in het zonnetje zetten. “We willen sporters en studenten , die het juist goed doen, naar voren halen en belonen met een geldbedrag. Iedereen kan zich via de mail: info@tulay.nl aanmelden. We kunnen niet alles oplossen, maar er wel naartoe werken en het goede voorbeeld geven.”  Naaiatelier Tulay stelt twee geldbedragen beschikbaar, van elk 1.000 euro, voor de beste sporter en beste student van Kralingen. Het naaiatelier vraagt de leden van de gebiedscommissie om deel te nemen in de jury. Hierop gaven Mehmet Ozturk, Jetske Veenstra, Deborah Fernald en Rens Overdam aan dat ze deel willen nemen en mee willen denken met het project.

Kerstverlichting Crooswijkseweg
De gebiedscommissie heeft een bedrag van 4.500,- toegekend voor de kerstverlichting voor de Crooswijkseweg, vanaf de Goudse Rijweg tot de Crooswijksestraat. Initiatiefnemer Bart van Worp wil de Crooswijkseweg weer goed op de kaart zetten. De kerstverlichting moet worden gezien als een instrument om te komen tot een betere cohesie tussen bewoners, winkeliers en bezoekers. Dit Bewonersinitiatief moet ook gezien worden als een opstap naar de kerstmarkt met ijsbaan op 13,14 en 15 december, die in de buurt wordt georganiseerd.  Oktay Unlu had liever gezien dat het verleende bedrag gedeeld zou worden door de ondernemers op de Crooswijkseweg. “Er zijn 30 ondernemers op de Crooswijkseweg, als je dat bedrag deelt kom je op een klein bedrag uit. Ik begrijp de aanvraag, maar heb moeite met het bedrag”, zegt hij. John van Assendelft is het er niet mee eens. “Het is prima dat de beste winkelstraat van Crooswijk er goed bij ligt. Als het om zulke bedragen gaat, dan moeten we het er graag voor over hebben”, vindt hij.

Uitbreiding alcoholverbodgebieden
25 september jl. verzocht het college van B & W om een advies inzake de alcoholverbodgebieden in Kralingen-Crooswijk. Om de leefbaarheid en veiligheid te bevorderen adviseert de Politie Regionale Eenheid Rotterdam om het huidige gebied te handhaven. Het gaat hierbij om Oostzeedijk Beneden, Avenue Concordia, Oudedijk, Rozenburglaan, Kralingse Plaslaan, Mecklenburglaan, Oudedijk, Vlietlaan, Jaffadwarsstraat, Sophiakade, Goudse Rijweg, Boezemsingel, Crooswijkseweg, Admiraal de Ruyterweg, Jonker Fransstraat, Goudsesingel, Boezemweg, Gerdesiaweg, Willem Ruyslaan. De gebiedscommissie adviseert handhaving in de genoemde gebieden en wil deze uitbreiden met twee nieuwe: als eerste wijst de gebiedscommissie de omgeving van de Van Traaplaats aan, te weten de straten: Robert Baeldestraat, Honingbijstraat, Vredenoordlaan, Dagpauwoog en de Gerdesiaweg. Daarnaast is als tweede gebied de omgeving van de Linker Rottekade genoemd, te weten de straten: Jonker Fransstraat, Admiraal de Ruyterweg, Linker Rottekade, Crooswijkskade en aansluitend de Crooswijkseweg.

Volgende vergadering
De volgende vergadering van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk zal plaatsvinden op donderdag 13 december in Podium O 950 (Beethovenzaal), Oostmaaslaan 950. Aanvang: 20.00 uur.

Zie: www.rotterdam.nl/wonen-leven/kralingen-crooswijk

Amel Bali


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.