Rijkswaterstaat voert van 6 september tot 9 september onderhoudswerkzaamheden uit op de A4 vanuit Rotterdam richting Den Haag. Tijdens dit weekend is ook de Ketheltunnel afgesloten.

Werkzaamheden

Van vrijdag 6 september 22.00 tot maandag 9 september 05:00 uur vinden werkzaamheden plaats tussen knooppunt Kethelplein en knooppunt Ypenburg. Ter hoogte van Rijswijk is de hoofdrijbaan daarbij afgesloten; weggebruikers kunnen de parallelrijbaan gebruiken maar worden geadviseerd de omleiding via de A13 te volgen. De Ketheltunnel is in dit weekend in de richting van Den Haag afgesloten. Van vrijdag 6 september 21:00 uur  tot zaterdag 7 september 05:00 uur is de Ketheltunnel tevens richting Hoek van Holland/Vlaardingen afgesloten.

Afsluitingen

Tijdens de weekendafsluiting zijn de volgende wegvakken en toe- en afritten afgesloten van

het Kethelplein en knooppunt Ypenburg:

  • De gehele rijbaan tussen knooppunt Kethelplein en Delft.
  • Afrit Delft (14)
  • De gehele rijbaan tussen Rijswijk en knooppunt Ypenburg (de parallelbaan blijft hierbij open).

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 15 november 22.00 uur tot maandag 18 november 05.00 uur.

Omleidingsroutes

  • Verkeer vanuit Hoek van Holland en Rotterdam richting Den Haag/Amsterdam wordt via de A20 naar de A13 omgeleid.
  • Verkeer vanuit Rijswijk, Den Hoorn en Den Haag-Zuid richting Den Haag/Amsterdam wordt geadviseerd via de N470 en de A13 te rijden.
  • Tijdens de werkzaamheden in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 september wordt het verkeer vanuit de noordzijde (Delft) omgeleid via de Kruithuisweg N470 naar de snelweg A13.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Over de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat diverse voegovergangen. In de Ketheltunnel worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen.

Het wegennet in de provincie Zuid-Holland heeft periodiek onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en het onderhoud aan kunstwerken, zoals viaducten. Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op: werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl.

Heeft u vragen? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis).


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.