Ruchama Noorda, 5AM in ReFormat (2015).
Foto G.J. van Rooij

Welkom in het Death Cafe. Na een weergaloos succes in de Engelse pubs reist het Death Cafe nu de wereld over. Death Cafe Nederland organiseert op vrijdag 17 juni speciaal voor Brandstof een gesprek over de dood rond de koffietafel van de Garage Rotterdam.

Praten over de dood helpt je om mooier te leven. Met het wegvallen van religies en tradities wordt het delen van ervaringen over de dood steeds ongemakkelijker. Tijdens het Death Cafe mag iedereen zijn of haar gedachtes over de dood delen, juist dan komen de meest ontroerende, ingrijpende en verbazingwekkende verhalen boven. De dood, zo blijkt, is een bron van leven.

Bij een Death Cafe komen verschillende (vaak voor elkaar onbekende) mensen samen voor gesprekken over de dood rondom de koffietafel. De avond bestaat uit een groepsgesprek, zonder agenda of doel. De avond wordt ingeleid en begeleid door filosoof Gerko Tempelman en Trui Simmelink, ervaringsdeskundige met de dood.

 

brandstof_logo

Brandstof | Death Cafe
17 juni 2016, 20.00 uur (gratis entree)
reserveren kan via info@garagerotterdam.nl

Ruchama-Noorda,-5-AM-in-ReFormat,-2015_foto-G.J.-van-Rooij
Ruchama Noorda, 5AM in ReFormat (2015). Foto G.J. van Rooij

Ruchama-Noorda,-5AM-in-ReFormat-(2015)_3
Ruchama Noorda, 5AM in ReFormat (2015). Foto G.J. van Rooij

The Fortune Teller
We weten nooit hoe lang ons leven zal duren. De rituelen rondom de dood zijn zachtjes uit ons bestaan geslopen en als het zover is, zijn we er niet klaar voor. De groepstentoonstelling The Fortune Teller gaat over het ongewisse van het einde van ons leven.

Wie kijkt er nieuwsgierig uit naar wat de dood ons zal brengen? Het feit dat we niet weten wat ons na het leven te wachten staat, is de grootste onzekerheid in het menselijk bestaan en tevens een belangrijke katalysator van ons handelen. Deze onzekerheid krijgt gestalte in The Fortune Teller.

Bekijk je eigen toekomst door de ogen van The Fortune Teller in de Garage Rotterdam. De tentoonstelling is te zien van 20 mei t/m 17 juli 2016.

Garage-Rotterdam-_logo_facebookOpen woensdag t/m zondag 12.30 tot 17.30 uur
Goudsewagenstraat 27
3011 RH Rotterdam
info@garagerotterdam.nl
010 – 737 08 75
www.garagerotterdam.nl