Veel mensen die regelmatig de huisarts bezoeken kampen met psychosociale problemen. Zij hebben last van lichamelijke klachten als somberheid, stress of hoofdpijn. Die kunnen het gevolg zijn van ingrijpende gebeurtenissen, relatieproblemen, eenzaamheid of bijvoorbeeld geldzorgen.

Medicijnen bieden hiervoor geen oplossing. De huisarts geeft dan ‘Welzijn op Recept’, een aanpak waarbij mensen worden ondersteund bij het versterken van hun vitaliteit.

De huisarts verwijst naar de welzijnscoach van DOCK. Die gaat samen met de ‘cliënt’ op zoek naar activiteiten in de buurt, zoals bijvoorbeeld bewegingsactiviteiten, samen iets ondernemen, het volgen van een cursus of vrijwilligerswerk. Activiteiten die energie geven en helpen om fitter en vitaler te worden.

dock

In Kralingen-Crooswijk zijn nu drie huisartsenpraktijken die samen met DOCK Welzijn op Recept aanbieden: Wijkpraktijk Huisartsen Crooswijk, Gezondheidscentrum Levinas en huisarts A.A. Smaal. De welzijnscoaches van DOCK vertellen u graag meer over de ervaringen met Welzijn op Recept.

Lees meer op de website

Lees ook onze nieuwsbrief

logo-dock-LR