Eerste uitvoering van Winter Snow, soloconcert voor sheng, van Chinese componist Shuya Xu

Sinfonia Rotterdam brengt samen met de Chinese gastdirigent Renchang Fu en de Chinese solist Wu Wei een spannend programma, waarin bekende klassieke werken de omlijsting vormen van oosterse klanken. Sinfonia Rotterdam speelt publieksfavorieten van Mozart (Serenata Notturna) en Grieg (Holberg Suite). Naast deze prachtige stukken kan het publiek ook genieten van de allereerste uitvoering van Winter Snow, het soloconcert voor sheng (een traditioneel Chinees mondorgel), van de Chinese componist Shuya Xu. Dit stuk is speciaal geschreven voor Wu Wei en Sinfonia Rotterdam en is een absolute wereldpremière. Oosterse Kleuren en Geuren is vrijdag 13, zondag 14 en zaterdag 15 april 2018 te bewonderen in Den Haag en Rotterdam. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.sinfoniarotterdam.nl.

De sheng
De sheng is een traditioneel Chinees mondorgel, een eeuwenoud instrument dat oorspronkelijk samengesteld is uit bamboepijpen, een kalebas als luchtreservoir en een mondstuk. Het instrument produceert klanken door middel van door de mond aangeblazen luchtstromen, die (als regel) dertien pijpen van verschillende lengte in trilling brengen. De pijpen zijn voorzien van tongen die met de hand bediend worden. Hierdoor kan een groot scala aan toonhoogtes worden voortgebracht.

Winter Snow – soloconcert voor sheng
Deze compositie, gebaseerd op de muziek van binnen-Mongolië, toont het noordelijke winterlandschap. IJzige contrasten, hallucinaties, kleuren en schoonheid maken plaats voor zachte intervallen die de komst van de lente weergeven.

Series Klassiek&Wijn – dé succesvolle Sinfonia Rotterdam formule
Wat is nu aangenamer dan na een enerverend concert de opgedane luisterervaringen te delen met andere bezoekers of met de musici zelf? De serie Klassiek&Wijn van Sinfonia Rotterdam is inmiddels een begrip in Rotterdam, Den Haag en omstreken.

 Het gouden recept: compacte, energieke concerten (zonder pauze), prachtige muziek en na afloop van het concert heft het publiek samen met hun gezelschap en de musici van Sinfonia Rotterdam een heerlijk glas wijn met sfeervolle live gespeelde salonmuziek op de achtergrond! Een onbezorgde middag en/of avond uit!

www.sinfoniarotterdam.nl