Dinsdagochtend 22 december werden 50 tassen afgeleverd bij de Voedselbank in de Hoflaankerk te Kralingen. Die tassen waren bestemd voor de klanten van de Voedselbank en waren afkomstig van winkeliers van de Lusthofstraat. De gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk ondersteunde de actie, vandaar dat gebiedscommissieleden Oana de Visser-Baicu, Jan Duijn en John van Assendelft present waren. Namens de winkeliers was Natascha van Holstein (Kralingse Drankenspecialist) meegekomen. Wat er in de tassen zat? Onder meer versgebrande koffiebonen, cadeau- en kortingsbonnen.

50 lunches

Oana de Visser-Baicu kondigde aan dat de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk op Nieuwjaarsdag ook nog 50 lunches zal aanbieden aan bewoners van Verpleeghuis Pniël aan de Oudedijk.

In de Voedselbank Rotterdam, uitgiftepunt Hoflaankerk, zijn ca. 15 vrijwilligers werkzaam. Daarvan zijn wekelijks steeds 4 à 5 aanwezig om de klanten te bedienen. Voor het uitbreken van de corona crisis waren dat 35, nu zijn het er 50.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

HEMA

Voor de komst van de 50 Lusthofstraat-tassen werden nog allerlei feestelijke zoetigheden afgeleverd. Die waren afkomstig van de HEMA, die alsnog dicht  moest vanwege de lockdown. Dankzij een buurmeisje van een van de vrijwilligers die in dienst is bij de HEMA. Wilt u vrijwilliger worden of doneren? Kijk op: www.voedselbank.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.