Bij Yoga met LEF! in Crooswijk

De yoga+les is speciaal voor mensen voor wie actief sporten en bewegen -om wat voor reden dan ook- minder makkelijk en vanzelfsprekend gaat en die toch graag op een veilige en plezierige manier willen bewegen.

In de lessen maken we gebruik van stoelen, kussens en andere hulpmiddelen om de houdingen voor iedereen aan te passen. De yogadocente, tevens ergotherapeute, is bekwaam in het aanpassen van de houdingen, zodat ieder op zijn/haar eigen niveau mee kan doen en voldoende uitgedaagd wordt.

Er wordt o.a. gewerkt aan het soepel houden van gewrichten en spieren en het behouden van kracht en conditie. Inspanning en ontspanning wisselen elkaar af. Een terugkerend onderdeel in iedere les is bijvoorbeeld het trainen van de been- en voetspieren ten behoeve van de balans. Wetenschappelijk onderzoek onder ouderen heeft aangetoond dat behoud van kracht in de (boven)beenspieren het risico op vallen sterk vermindert. Om ook de hersenen fit te houden, staan er regelmatig coördinatie-oefeningen op het programma. Van fijne handmotoriek- tot oogoefeningen en van conditie- tot braintraining, het komt allemaal voorbij in de leuke, gezellige lessen!

Praktische informatie

Dag en tijd: dinsdagochtend van 10.00-11.00u
Locatie: Yoga met LEF! Rusthoflaan 56, 3034 XM Rotterdam
Investering: €10,- per les
Vragen of aanmelden: stuur een e-mail naar info@yogametlef.nl.
Voor meer informatie, kijk op de website: www.yogametlef.nl.