Twee verdachten uit Rotterdam aangehouden

De gevel van een woning aan de Pruimentuin is halverwege de nacht beschadigd na een explosie. Twee mannen uit Rotterdam zijn aangehouden. Het was alweer de zesde aanslag op een Rotterdamse woning in zeven dagen tijd. Aan het einde van de nacht ging ook een explosief af bij een woning in Spijkenisse. Bij beide explosies is niemand gewond geraakt.

De klap in de Pruimentuin in Rotterdam-IJsselmonde was halverwege de nacht, iets voor 03:00 uur. De deurpost is ontzet en onder meer de regenpijp is beschadigd. De politie meldde vrijdagmiddag dat er twee verdachten van 21 en 29 jaar uit Rotterdam zijn aangehouden naar aanleiding van deze ontploffing. De rol van de beide verdachten wordt onderzocht, laat de politie weten.

Een soortgelijke explosie rond 06:00 uur bij een woning aan de E. Flipsestraat in Spijkenisse. Daar is volgens de politie vooral sprake van glasschade en een beschadigde voordeur. Niemand raakte gewond, en ook hier wordt nog gezocht naar de dader of daders. De politie meldt vrijdagmiddag dat er rekening wordt gehouden met “een incident in de relationele sfeer”. De Gemeente Spijkenisse laat diezelfde middag weten dat er een tijdelijke beveiligingscamera wordt geïnstalleerd aan de E. Flipsestraat.

De aanslagen in de Pruimentuin en Spijkenisse zijn alweer de vierde en vijfde van deze week. Eerdere explosies waren in de Abrikozentuin – vlakbij de Pruimentuin -, de Vredenoordlaan in Kralingen-Crooswijk en de Sint-Andriesstraat in Rotterdam-Feijenoord.

De politie laat vrijdagmiddag weten dat het onderzoek naar de ontploffingen voor de recherche van district Rijnmond Zuid topprioriteit heeft. Er zal ’s nachts ook extra worden gesurveilleerd.

Aanslagen fors toegenomen
Nog meer negatieve cijfers. Het aantal woningaanslagen in Rotterdam is de afgelopen weken fors toegenomen. Deze februari staat de teller inmiddels op twaalf, waarvan er acht in Rotterdam-Zuid waren.

Met de explosies van vannacht komt het totaal aantal aanslagen op woningen in onze regio dit jaar op zeventien, waarvan eentje dus in Spijkenisse. De rest was in Rotterdam.

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.