Woensdag 15 mei waren Riet Kamstra-Van der Kleij (82jr.) en Doede Kamstra (85jr.) 60 jaar getrouwd. Doede doet nog aan gymnastiek en volleybal en Riet speelt bridge – met plezier.

Het huis liep vol met de dochters Ellen, Marijke, Jet en Wies en Nienke, zus van Doede, die samen met haar echtgenoot Gerrit Tussenbroek was verschenen. Zoon Pim zou wat later komen. Hij is ziek maar gelukkig aan de beterende hand. En toen kwamen ook nog dagelijks bestuurder van de deelgemeente Paulette Verbist (die sneller bleek dan de bloemen, want die waren er nog niet) en de Sterfotograaf. Een volle woonkamer aan de Kralingse Plaslaan.

De rose feesttaart ‘Toulouse’ kwam van Kralingse banketbakker Carlier. De schriftelijke felicitaties kwamen van de nieuwe koning Willem-Alexander en van de Comissaris van de Koning in Zuid-Holland Jan Franssen. Lang woonde het echtpaar aan de Julianalaan, in het huis waar al weer jaren geleden (toen nog) burgemeester en thans minister Opstelten zijn intrek nam. Die woont er nog steeds. Beide echtelieden werden in Kralingen geboren en daar hebben ze elkaar voor ‘t eerst onmoet. Aan de Kralingse Plaslaan zag Doede Riet zitten, ‘met vlechtjes en sokjes aan’.

Kamstra-Van der Kleij