Vanaf 1 januari doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn. In 2017 hebben we al 18 ouderen gesteund, maar dit jaar willen we 30 tot 50 ouderen helpen. En we zijn al goed op weg.

We zijn begonnen met de huisbezoeken 75+. Dit doen we om ouderen te ontmoeten om ons bekend te maken, zodat degene die ons nodig heeft ons ook weet te bereiken. We staan met onze foto’s in de bewaarkaart die huis aan huis bezorgd is in De Esch.

We hebben inmiddels bijna alle mensen in serviceflat Mazesteyn getroffen. Van de 51 bewoners die 75-plus zijn hebben we 44 mensen gesproken en 7 mensen vonden het niet nodig of waren niet thuis. Degene die niet thuis waren hebben we nogmaals uitgenodigd. De gesprekken waren heel leuk en de wijksteunvrienden genieten ervan. Hoe mooi kan het zijn. We hebben direct 2 mensen kunnen helpen aan een wijksteunvriend. Deze twee mensen krijgen nu wekelijks bezoek van een van de lieve mensen die aangeboden hebben om ons te helpen. De komende week bezoeken we de mensen in de eerste hoge flat op de Watertorenweg. We gaan opnieuw mooie gesprekken voeren en mensen met elkaar in contact brengen.

Het is mooi om te zien dat mensen ons in het winkelcentrum herkennen, dat ze met voorstellen komen voor activiteiten en dat we gebeld worden naar aanleiding van deze serie publicaties in De Ster door iemand die dringend gezelligheid nodig heeft omdat hij zijn partner verloren heeft. En nog mooier is om te melden dat het mogelijk is om deze meneer vanaf aanstaande maandag door een wijksteunvriend te laten bezoeken. Wij zijn er om hen, als nodig is te helpen naar de juiste match of hulpverlener. Wij organiseren Wijksteun wanneer er meer sociale contacten gewenst zijn.

Om nog meer ouderen wijksteun te kunnen bieden, zijn we op zoek naar meer mensen die ons willen helpen. Heeft u 2 uur in de week tijd om te ondersteunen? Laat het dan weten (meer mag uiteraard ook). Dit jaar zoeken we 20-25 wijksteunvrienden en we hebben al 16 geweldige mensen gevonden. Misschien 17 zelfs, want maandag is er nog een kennismakingsgesprek met een dame. Dus we zijn nog op zoek naar 4 – 9 personen die ook een handje willen helpen. Bent u dat?

Kunt u niet iedere week, maar 1 keer per 2 weken of eenmalig ondersteunen, laat het dan ook horen. We gaan graag met eenieder in gesprek en we kijken altijd naar de mogelijkheden!

Belangrijk is wel om te weten dat een V.O.G. vereist is. De kosten van de VOG vergoeden wij uiteraard.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979 website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

(ingezonden mededeling Stichting Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.