Archieffoto De Ster: herdenking in 2021 in coronaperiode

Op zaterdag 11 mei 2024 vindt een herdenking plaats bij het monument van de in mei 1943 in Crooswijk gecrashte Britse Short Stirling EF357. Het monument, dat in 2018 werd geplaatst op initiatief van een werkgroep met (wijk)bewoners, blijft een belangrijk symbool van herinnering en eerbetoon aan de gehele bemanning die omkwam bij de crash. Sinds de plaatsing van het monument wordt jaarlijks een herdenking gehouden om de moed en opoffering van deze mannen te eren.

Het programma van de herdenking zal bestaan uit verschillende herdenkingsrituelen en toespraken, waarbij de aanwezigen de kans krijgen om samen stil te staan bij het verlies en de betekenis van deze gebeurtenis. Na afloop zijn alle bezoekers van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een nazit, waar zij de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten en te reflecteren onder het genot van een drankje bij Bruinstroop Natuursteen. Daar zal ook het boek over Short Stirling EF357 beschikbaar zijn voor geïnteresseerden.

Voor meer informatie over Short Stirling EF357 en de herdenking kunt u terecht op onze Facebook-pagina (facebook.com/Short-Stirling-Monument-Crooswijk) en op de website www.eencrooswijkervertel.nl.

Zie ook: www.desteronline.nl/?s=Short+Stirling


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.