Theatersoap Chicken Haalhaal, een productie van het Volksoperahuis, begint op 12 mei aan haar derde seizoen.

Het Volksoperahuis staat bekend om haar muzikale, maatschappelijke theater en maakt al jaren unieke buurtsoaps: reeksen korte theaterstukken, met cliffhangers, humor, romantiek en drama, gevoed door verhalen uit de buurt. De rode lijn van de voorstelling is op alle speelplekken hetzelfde, maar samenwerkingen met lokale ondernemers en verwijzingen naar buurtproblematiek maken de voorstelling op elke locatie weer uniek. Altijd doorspekt met veel humor en gastoptredens van lokale muzikanten.

Dit seizoen zijn er weer nieuwe verwikkelingen in de buurtafhaal Chicken Haalhaal. Eigenaars Eylem en Justiano hebben om de eindjes aan elkaar vast te knopen naast hun afhaalrestaurant er ook een pakketafhaalpunt bij. Eylems vader heeft erin geïnvesteerd en wil resultaten zien. Maar zowel het leven als de wereld van het pakketjes afhalen zitten vol verrassingen…

Ook dit seizoen laten de makers zich weer inspireren door de buurt waar gespeeld wordt. Regisseur en acteur Kees Scholten reist alle locaties af om in gesprek te gaan met het theater, buurtbewoners, en ondernemers uit de wijk. “Wij willen dat de mensen uit de wijk zich gezien voelen en herkennen in de voorstellingen. Daarom hebben we het met naam en toenaam over de winkel op de hoek en is er binnen het verhaal ruimte voor een optreden van bijvoorbeeld een plaatselijke zang- of dansgroep. Onze vaste groep muzikanten komen met mooie liederen en begeleiden de gasten.”

Chicken Haalhaal speelt vanaf 12 mei vijf weken lang op zondagavond in Restaurant Zed van Theater Zuidplein in Rotterdam. De voorstellingen worden gespeeld door Ayşegül Karaca, Aldaïr Pieters, Ezgi Köroğlu, Sara van Nes en Kees Scholten.

Over Theater Zuidplein
Theater Zuidplein in Rotterdam is het podium van NU met theater dat je raakt. Theater Zuidplein maakt en presenteert voorstellingen voor iedereen op Rotterdam Zuid en ver daarbuiten. Voor alle leeftijden en culturele achtergronden. Het theater laat bezoekers genieten van alles wat een podium verdient en heeft oog voor lokaal talent. De nieuwe locatie biedt Theater Zuidplein meer mogelijkheden om haar ambities voort te zetten én uit te breiden.

Zondag 12, 19, 26 mei en 2, 9 juni 2024 | 18.00 uur | Chicken HaalHaal | Meer informatie via www.theaterzuidplein.nl