Langzaam maar zeker is Kralingen een wijk aan het worden waar mensen over steeds meer geld beschikken. Dit heeft met vele factoren te maken, waaronder het feit dat de mensen in deze wijk steeds meer beseffen hoe waardevol beleggen kan zijn. Maar de vraag is nu; waar wordt precies in belegd door Kralingers? In deze blog ontdek je de populairste beleggingsmethodes die de lokale gemeenschap gebruikt. Zo kun je zien of er wat opties tussen staan die ook voor jou interessant kunnen zijn.

Veilige obligaties
In de eerste plaats is obligaties kopen zeer populair geworden in Kralingen. Obligaties zijn staatsleningen die je persoonlijk kunt verstrekken. In ruil hiervoor ontvang je een mooi rentepercentage. Hoe betrouwbaarder het land, hoe lager het rentepercentage. Het mooie aan staatsobligaties is dat je dus voor allerlei verschillende soorten rentes kunt kiezen. Over het algemeen worden staatsobligaties beschouwd als een veilige methode van beleggen. Dit is dan ook voor de mensen in Kralingen een goede basis voor hun portfolio.

Cryptomunten
Een sterk portfolio beschikt zowel over veilige investeringen als risicovolle beleggingen. Wanneer jij dus voor veilige staatsobligaties hebt gekozen, is de kans groot dat je als contrast wat kapitaal hebt gestopt in cryptomunten. Cryptomunten zijn digitale munten die erom bekend staan qua waarde erg te fluctueren. Hierdoor zijn ze zeer risicovol als belegging, maar kunnen ze je gigantische rendementen opleveren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een klein deel van een portfolio cryptomunten bevat.

Aandelen
De mensen in Kralingen investeren vanzelfsprekend ook in aandelen. Aandelen zijn de meest klassieke vorm van beleggingen doen. Dit komt doordat ze over de perfecte balans beschikken tussen een mooi rendement en een minimaal risico. Daardoor is dit ook het soort belegging dat het grootste deel van een portfolio vormt onder de lokale mensen. Je kunt kiezen uit zowel aandelen van Nederlandse bedrijven als internationale ondernemingen. Verder kun je ook voor een indexfonds kiezen wanneer je een divers portfolio wilt hebben; een handige optie.

Vastgoed
Naast bovengenoemde opties is ook vastgoed uiterst populair als beleggingsmethode. Doordat de huizenprijzen in Nederland maar door blijven stijgen, is het haast verplicht om wat beleggingen in vastgoed te hebben wanneer je over genoeg geld beschikt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een ander huis te kopen of door voor een kantoorpand te gaan. Zelfs een garagebox kopen valt onder vastgoed. Vaak gaat het beleggen in vastgoed door een hypotheek voor een eigen huis aan te vragen. Zo wordt de waarde van een huis in Kralingen ook langzaam maar zeker steeds meer. Daarnaast helpt dit met het tegengaan van de inflatie.

Goud
Tot slot zijn er ook veel Kralingers die in edelmetalen, zoals goud investeren. Hier zitten meerdere redenen achter. Zo is goud altijd een veilige optie gebleken wanneer de economie zich in een onzeker staat bevindt. Verder ga je door in goud te investeren ook tegen de hoge inflatie in. Het is dan ook zeker geen wonder dat veel mensen goud in hun beleggingsportfolio hebben opgenomen.