De populariteit van het Shantyfestival Rotterdam groeit. Het festival heeft zo gezegd de wind in de zeilen. De beide organiserende shantykoren ‘Shantykoor Barend Fox’ en ‘Shantykoor Rotterdam’ beginnen weer aan een nieuw seizoen en gaan meteen goed van start met het organiseren van het jaarlijkse, overbekende shantyfestival rond de Leuvehaven, Wijnhaven en Oude Haven op 4, 5 en 6 september 2015.

Het Shantyfesival vindt plaats op 10 verschillende locaties. Het zenuwcentrum is de grote tent op Plein 1940, pal naast het beeld van Zadkine, ‘Stad zonder Hart’. Er treden ongeveer 35 shantykoren op, met zo’n 1200 zangers. Op zaterdag 5 september treedt het gelegenheidskoor ‘De Rotterdamse Scheepsmaatjes’ op, om 17.00 uur in de grote tent. Dit project is opgezet door Stichting Shantyfestival Rotterdam samen met Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR). Ieder jaar wordt met leerlingen van basisscholen een gelegenheidskoor geformeerd om de oude werkliederen van de oude zeilvaart in te studeren.

Kom, en geniet van het materiële erfgoed van de Rotterdamse havens en het immateriële erfgoed van de shanty’s! Zie voor meer informatie de website www.shantyfestivalrotterdam.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)