Van 3 september tot en met 7 oktober 2015 exposeert beeldend kunstenaar en Kralinger Jan Wagner een reeks pastels in ‘Eetcafé De Steek’ in Kralingen, met als titel: ‘Jugendstillevens’. De expositie is dagelijks te bekijken vanaf 16.00 uur.

De opening zal plaatsvinden op zondag 6 september 2015 om 16.30 uur door de zwager van de exposant, de heer Rob Middelkoop. U bent daarbij van harte welkom!

Vergankelijkheid
Het werk van Jan Wagner gaat altijd over vergankelijkheid, over het verstrijken van de tijd. Na zijn geëngageerde tentoonstelling dit voorjaar in Galerie Kralingen, rond de herdenking van oorlog en bevrijding, heeft hij zich met een luchtiger thema beziggehouden.

Voor de expositie in ‘De Steek’ maakte hij pasteltekeningen van bloemen en glas, met name van Jugendstil voorwerpen. Het gaat hem hierbij om de nostalgie, om de ambachtelijke en esthetische schoonheid van het glas en om de schilderachtige mogelijkheden van pastelkrijt.

wagner01

Jan Wagner werd in 1940 in Den Haag geboren. Hij studeerde af aan de Rotterdamse Academie van Beeldende Kunsten (Jan Jongert en Henk de Vos waren onder meer zijn docenten). Vervolgens studeerde hij in 1982 af als kunsthistoricus aan de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn kunstwerken werden hem verschillende nationale en internationale prijzen toegekend. Zijn werk is veelal serieus van inhoud, met een passie voor geschiedenis en het idee van vergankelijkheid en zowel de tragiek als de schoonheid van verval. Naast zijn beschouwende oeuvre, vindt Jan Wagner een uitlaatklep in luchtige onderwerpen, zoals de reeks pastels van bloemen en glas uit de Jugendstil periode.

‘Eetcafé De Steek’ is dagelijks geopend vanaf 16.00 uur. Het adres: Lusthofstraat 2-A (hoek Waterloostraat), Rotterdam-Kralingen.

Blijft u eten? Reserveer dan een tafel: telefoon: 010-2130966. Zie ook: www.eetcafedesteek.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]