Zaterdag 2 november a.s. vindt de 41e Erasmusronde plaats in Rotterdam! Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de EUR Roadrunners, de studentenhardloopvereniging van Rotterdam.

Er doen veel studenten, maar ook veel niet-studenten aan mee. Veel ervaren lopers, maar ook beginners! Het is een hele gezellige wedstrijd, en het parcours is prachtig. De start vindt plaats op de atletiekbaan bij PAC (Langepad 16). De 5km (start: 12.40) is een rondje om de Kralingse Plas, met in de verte uitzicht op de Skyline van Rotterdam. De 10km (start: 14.30) gaat door het Kralingse Bos. Tot slot is het ook nog mogelijk om 15km (start: 12.30) te lopen, dan loop je beide rondes.

Kralingse plas

 

Het startschot van zowel de 5km als de 15km zal worden gegeven door Bart Straatman, lid van College van Bestuur. Vorig jaar deden er zo’n 500 deelnemers mee. De snelste man op de 10 km was Hector Rubio, en hij liep deze in 34.44. De snelste vrouw was Esther Vermue en zij wist de 10 km in 40.45 minuten te lopen. Er worden elk jaar tijdens de Erasmusronde weer mooie tijden gelopen. Voor meer informatie kan je terecht op onze website: www.erasmusronde.nl Tevens kun je je hier voor inschrijven voor 6 euro (studenten en PAC leden krijgen 2 euro korting, chiphuur kost 2 euro).

We hopen jullie te zien op 2 november!