Terwijl iedereen van de zomervakantie geniet, starten op 12 augustus 250 studenten aan het ‘Pre Academic Programme’ van de Erasmus Universiteit. Deze summerschool stoomt hen klaar voor een optimale start van hun studietijd met colleges, workshops en opdrachten. Uit eerdere edities blijkt dat deelname leidt tot betere studieprestaties, grote betrokkenheid, een goede studie-inzet en effectieve samenwerking. Onderwijskundige Sanne van Herpen onderzocht het effect van dit programma en concludeert dat deelnemers gemiddeld 0,7 punt hoger scoren voor hun eerste tentamen. Ook blijkt dat ze beter contact hebben met hun docenten en medestudenten. Kortom, een goed begin!

Programma

Dit is het 7e jaar dat de Erasmus Universiteit het Pre Academic Programme organiseert voor haar nieuwe bachelor studenten. Met als doel de overstap van de middelbare school naar de universiteit goed te laten verlopen. Tijdens workshops en colleges maken studenten kennis met de academische cultuur, gaan ze aan de slag met strategieën om effectief te studeren en leren ze persoonlijke eigenschappen in te zetten voor een succesvolle studie. Het Pre Academic Programme bestaat uit vier intensieve dagen op de Rotterdamse campus en in totaal is er plaats voor 250 studenten. Inmiddels zijn alle plaatsen vergeven.

Bewezen succesvol

Sanne van Herpen onderzocht voor haar proefschrift ‘A Head Start into Higher Education’ het effect van het Pre Academic Programme. Uit deze studie blijkt dat Erasmus School of Law studenten die deelnamen aan het voorbereidend zomerprogramma kwalitatief beter contact hadden met hun docenten en medestudenten in het eerste onderwijsblok. Daarnaast behaalden deze studenten gemiddeld 0,7 punt hoger voor hun voor hun eerste tentamen, tegenover studenten die niet hadden meegedaan aan het programma.

(Persbericht Erasmus Universiteit Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.