Opgezweept door trom geroffel…

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli 2014 zal de 2e editie van het Drakenboot Festival Rotterdam-Kralingen plaatsvinden. Hét jaarlijks terugkerend sport- , netwerk-, vrienden- en familie-evenement aan de oostzijde van de Kralingse Plas. De aftrap van het Drakenboot Festival vindt plaats op 15 en 16 januari tijdens het netwerkgala People’s Business dat wordt gehouden in het Beurs-World Trade Center Rotterdam. Ook tijdens dit evenement ligt de focus op netwerken, samenwerken en elkaar versterken. Jaarlijks trekt dit evenement 4.000 bezoekers en is ook een begrip binnen de regio Rijnmond. U komt ons daar dus tegen! (kijk op: www.wtcrotterdam.nl)

Zaterdag 5 en zondag 6 juli strijkt het Drakenboot Festival, na de succesvolle editie van verleden jaar met zo’n 17.500 bezoekers over 2 dagen, voor de tweede keer neer op de Kralingse Plas. Het festival richt zich op bedrijven, buurten en verenigingen en is een dag uit voor de hele familie. Het Drakenboot Festival is een spektakel waar teams, volgens eeuwenoude Chinese traditie, in 12 meter lange drakenboten tegen elkaar strijden op een 250 meter lang parcours.

Aanmelden
Opgezweept door tromgeroffel en de aanmoedigingen van het publiek langs de kant, peddelen de teams zich in ca. anderhalve minuut naar de finish. Op zaterdag 5 juli strijden teams van Rotterdamse bedrijven tegen elkaar en op zondag 6 juli komen buurten en verenigingen tegen elkaar uit. Via de website www.drakenbootfestival.nl /rotterdam kunnen bedrijven en verenigingen zich nu al aanmelden voor de Drakenbootraces.

Kwalificaties
Naast de Drakenbootraces is er op de uitgestrekte boulevard aan de oostzijde van de Kralingse Plas (Plaszoom) nog veel meer te beleven. Er is een Greenfair met biologische en duurzame producten, demonstraties, een Kids Village met attracties voor de allerkleinste Rotterdammers en een groot Pop Podium met aansprekende optredens. In samenwerking met de Cultuurscout is het Drakenboot Festival zondag 6 juli onderdeel van de Kunstroute Kralingen- Crooswijk. Als extra spektakel dit jaar vinden er de kwalificatiewedstrijden plaats voor de NK die op 4 oktober zal plaatsvinden op de Willem Alexanderbaan in Zevenhuizen. De landelijke Drakenbootteams komen uit in deze spannende wedstrijden op de 200, 500 en 1000 meter.

Drakenboot Festival Rotterdam- Kralingen op zaterdag 5 en zondag 6 juli 2014 aan de oostzijde van de Kralingse Plas (Plaszoom). Te zijner tijd volgt meer over het programma. De toegang is gratis. Website: www.drakenbootfestival.nl/rotterdam


Drakenboot festival 2013

Afbeelding: Yoran Fotografie