De vakantie staat weer voor de deur. Dat betekent dat ook heel veel Nederlanders binnenkort in de auto stappen om op reis te gaan. Hoewel velen hun hand niet omdraaien voor een lange autorit, zien we ook altijd mensen die hier flink tegenop kijken. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je lange ritten comfortabeler kunt maken. Hieronder geven we vier tips. 

1. Investeer in een goed audiosysteem 

Een lange tijd in de auto zonder goede muziek? Onmogelijk! Met muziek maak je alles leuker. De tijd vliegt voorbij als je naar de leukste hits luistert en uit volle borst meezingt. Een goed audiosysteem is dan ook absoluut onmisbaar. Overweeg daarom om een audio upgrade voor je Porsche uit te voeren. Dat is misschien even een investering, maar hier heb je jaren profijt van. Zo slaat de verveling niet meer zo snel toe. 

2. Neem de tijd 

Een lange autorit wordt vervelend als je onder druk moet rijden. Zorg er daarom voor dat je op tijd vertrekt en haast jezelf niet om op je bestemming te komen. Tijdsdruk maakt dat je minder pauzes neemt en hierdoor ook sneller vermoeid en verveeld raakt. Gevolg daarvan is dat er zelfs gevaarlijke situaties kunnen ontstaan door een gebrek aan concentratie tijdens het rijden.

Zeker als je op vakantie gaat is het prettig om echt je tijd te nemen. De vakantie begint immers al zodra je de auto instapt. Maak er dus een klein feestje van. Neem voldoende pauzes, organiseer een picknick langs de weg of stop om enkele bezienswaardigheden op de weg naar je eindbestemming te bekijken. Zo ben je weer fris opgeladen voor het vervolg van de trip. 

Reis je samen met iemand die ook kan rijden? Wissel dan na iedere pauze even af. Zo blijft het rijden leuk. 

3. Breng je auto nog even bij de garage 

Het is belangrijk om te weten of je auto in optimale conditie is voordat je een lange rit maakt. Je moet er niet aan denken dat je straks ergens met pech langs de weg komt te staan. Zeker niet als je naar het buitenland gaat. Breng je auto daarom altijd nog even voor een check-up bij de garage. Zo weet je zeker dat je hier veilig mee op pad kunt. 

4. Begin uitgerust de reis 

Dit lijkt misschien een overbodige tip, maar het zal je nog verbazen hoeveel mensen al vermoeid de lange autorit beginnen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het belangrijk dat je uitgerust de reis begint. 

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.