Maritsa van Luttikhuizen belde De Ster, afgelopen zaterdagochtend 6 juni. In de Brouwersstraat in Kralingen waren bewoners inmiddels begonnen met de aanleg van maar liefst 40 meter geveltuin. De Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk honoreerde het betreffende bewonersinitiatief. Mede dankzij de deskundigheid van ‘Moestuinman’ Max de Corte (moestuinman.nl/over-moestuinman/wie-is-moestuinman), woonachtig in de Brouwersstraat, verliepen de werkzaamheden vlot.

Kralingse zanger Guus Bok woont daar ook en deed enthousiast mee. Voor de lockdown leek het dat hij op zondag 7 juni zou optreden in BlueCity (voormalig Tropicana). Dat concert ging niet door maar is uitgesteld tot 13 september: eventbrite.nl/e/tickets-guus-bok. Zie ook: desteronline.nl/guus-bok-geeft-concert-onder-tropicana-koepel.

In de geveltuin werden onder meer in de gestorte compost geplant: kruisbessen, honingbessen, frambozen, aalbessen, venkel, bieslook, munt, tuinzuring en Japanse gember. Daarna werd het geheel afgedekt met houtsnippers om het vocht vast te houden en om ‘vreemde zaden’ te weren. Omdat fietsen door de geveltuin niet meer niet meer tegen de gevel geparkeerd kunnen worden, werden palen de grond ingeslagen.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

De gemeente Rotterdam juicht het zeer toe dat bewoners geveltuinen aanleggen en doet 25 geveltuinen cadeau. Kijk op: groenemorgen.org/1000geveltuinen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.