Een primeur voor Kralingen. Kralingse zanger Guus Bok (1987) geeft zondag 7 juni een concert in BlueCity, onder de koepel van het voormalige zwembad Tropicana aan de Maasboulevard. “Hoe tof is het om in je eigen stad op zo’n bijzondere locatie op te treden?” De Nederlandstalige popartiest zal samen met zijn 7-koppige liveband een concert geven van ongeveer anderhalf uur. Hierbij spelen zij eigen muziek, waaronder de klassiekers ‘Nadien’ en ‘100%’, maar ook vijf nieuwe nummers van Guus Bok zijn nieuwste album dat dit jaar zal verschijnen. Omdat de show van 15.15 uur binnen no-time was uitverkocht, is een extra concert bijgeboekt om 12.00 uur.

Guus Bok
De geboren Ridderkerker woont inmiddels al weer heel wat jaren in Kralingen en schaart zich inmiddels achter de echte Rotterdammers. “Ik woonde bij het Oostplein, verhuisde naar de Oostzeedijk en woon inmiddels in de Brouwersstraat.” Guus Bok is in Rotterdam en omgeving onder andere bekend van het lied ‘Rotterdam leeft in mij’. Een lied waar inmiddels een remix van is gemaakt ‘Rotterdam dat zijn wij’ en dat geregeld in De Kuip wordt gedraaid en meegezongen. Daarnaast is Guus bekend van Rondje Rotterdam en de RET reclame. Ook was hij anderhalf jaar de huisband van het TV-programma ‘De Eretribune’ van FoxSports en is hij een van de presentatoren van ‘RekenLab’.

Duurzaamheid
Het voormalig zwemparadijs Tropicana staat bekend als een rauwe, Rotterdamse locatie die momenteel geheel in het teken staat van duurzaamheid. Het oude Tropicana is nu de thuisbasis van BlueCity, een ‘broedplaats’ voor duurzame start-ups met innovatieve ideeën. Er vinden regelmatig congressen plaats over duurzaamheid. En op een van die congressen is de kiem voor deze unieke show gelegd. “Mijn vriendin had een congres in het oude zwembad en ving op dat ze wilden experimenteren met live muziek. Toen ik dat hoorde, heb ik dat gelijk opgepakt. Het eerste concert onder de koepel wordt een feit. Het is in alle opzichten een bijzondere locatie. Er is geen lift en qua techniek is het een uitdaging. De koepel klinkt als een grote kerk en het is een hoop gesjouw met apparatuur.” Volgens Guus is alles echter uitgedacht en getest en gaat het een succes worden. “De eerste show was binnen no-time uitverkocht, 180 mensen, en er is een tweede concert bijgeboekt.” Guus hoopt dat het concert het begin is van een reeks. “Het is een experiment, maar het zou tof zijn als het slaagt en het een jaarlijks terugkerend evenement wordt.” Ook tijdens de show van Guus Bok zal het duurzame karakter van de locatie merkbaar zijn door een duurzaam drankje aan de bar, zoals een biertje van Vet&Lazy of limonade van lokale wildpluk én de inmiddels nationaal bekende bitterballen van Rotterzwam.

‘Pay what you want’principe
Niet alleen de locatie is bijzonder, ook de manier van prijzen is anders dan anders. De zanger hanteert een ‘pay what you want’-principe: de entree is gratis en de bezoeker kan na afloop zelf bepalen hoeveel hij/zij wil betalen. En dat kan niet alleen ouderwets met contant geld, maar ook via een zelf in te vullen bedrag via een Tikkie. De middagshow (15.15 uur) is uitverkocht, maar voor de show van 12.00 uur zijn nog kaarten te reserveren. www.guusbok.nl

Joëlle Stapelkamp

Plaatsen voor de show 12.15 kunnen hier worden besteld


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.