• Nieuwe award voor rolmodel in culturele- en creatieve sector

Op 28 mei is voor de eerste keer de award voor de ‘Creatieve Ondernemer van het Jaar’ uitgereikt tijdens het event ‘Tussen Kunst en Cash in poppodium CAPSLOC in Capelle aan den IJssel.

De winnares is de 27-jarige Mi Sun Hiltermann uit Rotterdam, violiste en oprichtster van muziekcentrum MiXin’Music (gevestigd in de Weteringstraat 275, Rotterdam-Kralingen, www.mixinmusic.nl). In dit jonge centrum, opgericht in januari 2014, wist zij in een mum van tijd een diversiteit aan muzieklessen van zelfstandige muziekdocenten- en praktijken te verenigen. Daarnaast organiseert de muziekschool kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, workshops, concerten en worden er oefenruimtes verhuurd. Mi Sun is als winnares gekozen uit 86 inschrijvingen. De award is bedoeld om kunstenaars en creatieve ondernemers, die ondanks de bezuinigingen en turbulentie in de sector een rolmodel zijn, te belonen en het ondernemerschap aan te moedigen. Initiatiefnemer van de award is topcoach voor kunstenaars en creatieve ondernemers Maaike van Steenis van ‘Succesvol ondernemen als creatief’.

Mi Sun Hiltermann

Foto: Jay Oliveira – Karmic Pro Media, Capelle a/d IJssel

De winnaar
De jury verkoos Mi Sun tot winnaar omdat zij er in zeer korte tijd in geslaagd is om haar concept uit te laten groeien tot een muziekcentrum waar 15 docenten in samenwerken en goed lopende lessen verzorgen. Daarnaast waardeerde de jury haar vermogen om partijen aan zich te binden en dat zij zonder subsidie realiseerde wat veel andere muziekscholen slechts met overheidssteun en veel moeite lukt. Mi Sun heeft een geldprijs van € 3.000 gewonnen en is verkozen door juryleden Jan Peter Bogers, ondernemer en bekend van zijn succesvolle boek ‘Versimpelen – projecten realiseren zonder gedoe’ dat genomineerd is als managementboek van het jaar 2014, Marijke van Velzen, ondernemer en docent cultureel ondernemerschap op Codarts (Rotterdam) en Desiree Bellaard, artistiek leider en programmeur van poppodium CAPSLOC, regio 010.

Positief signaal
Andere genomineerden waren dichter, performer en stemacteur Justin Samgar, slagwerker Niek KleinJan en fotografe Renate van Dijk. Maaike van Steenis: “Met deze award wil ik een positief signaal afgeven aan de creatieve sector. Ondanks de bezuinigingen zijn er namelijk nog steeds ongelofelijk veel kunstenaars en creatieven die op een inspirerende manier, buiten de gebaande paden, hun eigen broek op weten te houden met hun kunst. Voor de ‘Creatieve ondernemer van het jaar’ award gingen we landelijk op zoek naar de creatieveling of kunstenaar die op de meest creatieve manier geld weet te verdienen met zijn kunst. Op deze manier wil ik het ondernemerschap in de sector stimuleren en rolmodellen een podium geven om anderen te inspireren!”

Maaike van Steenis
Maaike van Steenis is coach en trainer en leert kunstenaars en creatieve ondernemers hoe zij een goed inkomen kunnen verdienen met hun werk. Zij startte haar bedrijf ‘Succesvol ondernemen als creatief’ omdat zij ontdekte dat er een groot gebrek is aan kennis over marketing en ondernemerschap in de culturele en creatieve sector. Maaike heeft een hart voor cultuur en een achtergrond als zakelijk leider en fondsenwerver. Zij vindt dat kunstenaars en creatieve ondernemers een fatsoenlijk honorarium verdienen en bijdragen aan een mooiere wereld. Maaike heeft reeds duizenden kunstenaars en creatieve ondernemers geholpen met meer verdienen middels haar (online) trainingen, events en coaching trajecten. Zie: www.creatieveondernemervanhetjaar.nl en www.succesvolondernemenalscreatief.nl

Afbeeldingen: karmicpro

Meld u aan voor onze nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]