Zaterdag 30 mei ging de eerste editie van een nieuwe wielertocht in alle vroegte van start: VLS University Tour 2015 – The Erasmus Edition!

Met trots presenteerde Erasmus Sport (www.erasmussport.nl) een nieuw sportevenement voor studenten uit heel Nederland. Een wielertocht voor studenten en medewerkers van 3 universiteiten. Het fietsevenement ging van start op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) waar ook de finish van de verschillende afstanden was. De tocht voerde ook langs de campus van de TU Delft en die van de Universiteit Leiden. Een mooie, sportieve manier om de samenwerking tussen de drie universiteiten (LDE Alliantie) zichtbaar te maken. De tocht werd georganiseerd vanuit Erasmus Sport in samenwerking met partner VLS On Tour, bekend van diverse wielerrondes die zij organiseren. De vijf afstanden die werden gereden: 30, 60, 90, 120 en 160 km.

Jon de Ruijter
Directeur van Erasmus Sport Jon de Ruijter, “Dit evenement is een verrijking voor het sportprogramma op de vernieuwde campus van de EUR. Daar zijn we op Erasmus Sport altijd naar op zoek, sporten en evenementen die de studenten nog meer bindt met de campus. Met VLS On Tour hebben we een ervaren partner naast ons die zorgdraagt voor een veilig verloop van de dag. Onze droom: een jaarlijks evenement met start en finish per jaar wisselend op een van de LDE campussen”.

Dapperen
De 146 deelnemers deden mee in vijf verschillende afstanden en hebben de drie universiteiten vertegenwoordigd. De afstanden van 160 en 120 km telden de meeste deelnemers, bij de 90 km deden de meeste medewerkers van de universiteiten mee en de 60 en 30 km werd het best gereden door internationale studenten van de EUR! Het eerste plukje ‘dapperen’, voor de 160 km, vertrok afgelopen zaterdagochtend een kwartier later dan gepland, nl. om 08.15 uur, vanwege een neerkletterende bui en werd weggeschoten door Daniel Sikkens, voorzitter van Erasmus Sport (foto).

VLS University Tour 2015

Verkeerde afslag
Twee mannen, internationale master studenten van de EUR, begonnen om 08.15 (even na de storm) en kwamen als laatste binnen om 18.15 uur. Na wat lekke banden en een verkeerde afslag, hadden deze mannen de eer om de dag te beginnen én af te sluiten. Er waren geen uitvallers en na een korte storm, is de dag daarna zonnig maar met de nodige tegenwind verlopen. Voor een eerste editie was het zeer geslaagd, de route beviel de renners en bij de finish werd iedereen warm onthaald, ook met een medaille. Gaby Dijkstra van Erasmus Sport was zo vriendelijk De Ster te voorzien van de resultaten.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)