Rotterdam – Donderdag 2 april is een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van het in bezit hebben van een grote hoeveelheid harddrugs. Hij liep tegen de lamp na controle van een andere man die zojuist een gebruikershoeveelheid van hem zou hebben gekocht. De rechter-commissaris van de Rotterdamse rechtbank heeft hem zaterdag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Agenten van team Skwibus zagen donderdag een man zenuwachtig heen en weer lopen nabij Schuttersveld. De man belde en korte tijd later stopte een auto om hem op te pikken. Omdat de agenten het niet vertrouwden volgden zij de auto.

Een paar straten verder stapte de man alweer uit de auto om weer terug de wijk in te lopen. Agenten riepen een andere eenheid erbij om de auto te volgen en stopten om de man te controleren.

De man die uit de auto was gestapt bleek een gebruikershoeveelheid van 0,5 gram cocaïne, een zogenoemde ponypack, harddrugs bij zich te hebben. Omdat het vermoeden was dat hij deze zojuist in de auto had gekocht werd ook de auto staande gehouden en de bestuurder gecontroleerd. Hierbij werd een grote hoeveelheid harddrugs gevonden; 80 ponypacks, 40 XTC pillen en nog een aantal gripzakjes met verdovende middelen. Ook had de 41-jarige bestuurder bijna 1500 euro aan contanten op zak. Bij een zoeking in zijn woning werd nog eens 6335 euro gevonden. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. De Rotterdammer is zaterdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft hem voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Politie.nl

Afbeelding: Pixabay