Rotterdam – Eind februari werd een Rotterdammer aangehouden op verdenking van (poging tot) inbraken bij tien verschillende winkels, horecagelegenheden en andere bedrijven in Rotterdam-Oost en Rotterdam Centrum. De politie onderzoekt of de verdachte bij nog meer inbraken betrokken is geweest. De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank heeft donderdag de voorlopige hechtenis van een 36-jarige Rotterdammer met 60 dagen verlengd.

Half februari werd aangifte gedaan van de diefstal van een handtas van een personeelslid van een supermarkt aan de Goudse Rijweg. Agenten kregen een duidelijk signalement van de dader en stelden een onderzoek in. Nog geen drie uur later werd een inbraak gemeld, waarbij getuigen een signalement opgaven dat exact overeenkwam met dat van de tasjesdief eerder die dag.

De beschikbare camerabeelden zijn binnen de politie gepubliceerd en leverden een herkenning op. De verdachte is op 25 februari aangehouden in zijn woning in Rotterdam en zit nog vast.

Agenten herkenden ook de werkwijze van andere inbraken, en verbreedden het onderzoek. Onderzoek naar werkwijze (de zogenoemde modus operandi), camerabeelden en sporenonderzoek van de Forensische Opsporing leverde een verdenking op van betrokkenheid bij in totaal bij tien inbraken. Die inbraken vonden plaats in het centrum van Rotterdam en de wijken Ommoord, Crooswijk, de Goudse buurt en het Scheepvaartkwartier. Onderzocht wordt of de man ook bij andere inbraken betrokken is geweest.

Politie.nl