Stichting Super-Actief neemt vanaf 1 januari deel aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid bij ouderen met het project Wijksteun in De Esch. Eenzaamheid is een groeiend sociaal probleem in Nederland. Om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld langer thuis wonen en het ontbreken van een sociaal netwerk, speelt dit sociale probleem ook bij ouderen.

Stichting Super-Actief heeft in 2017 al 18 ouderen kunnen steunen, maar wil dit jaar 30 tot 50 ouderen helpen. Om dit te kunnen doen hebben wij in de vorige Ster een oproep gedaan voor mensen die ons een handje willen helpen. We zijn op zoek naar 20 à 25 vrijwilligers om onze droom waar te maken. Naar aanleiding van het eerste artikel in deze krant vorige maand hebben zich al 3 mensen aangemeld. Echt geweldig, nu zoeken we dus nog 17-22 vrijwilligers.

Heeft u 2 uur (of meer) per week beschikbaar om iemand te steunen, wilt u met ons mee ontwikkelen en meehelpen aan het verminderen van eenzaamheid? Krijgt u een V.O.G wanneer u dat aanvraagt? Belt u ons dan op en kom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De kosten van de VOG vergoeden wij uiteraard.

Word wijksteunvriend en doe mee aan het trainingsprogramma om ouderen te steunen. Met 2 uur tijd per week bent u goud waard!

Voorbeeld:
Een oudere meneer is langere tijd ondersteund door een wijksteunvriend. Iedere donderdag ging deze wijksteunvriend met meneer wandelen en wat drinken in het Huis van de Wijk, lekker rustig aan en gewoon op het gemak. Doordat meneer uit wandelen was had hij een gezellige middag en zijn vrouw was even ontlast. Dat is toch goud waard!

Overige activiteiten
Super-Actief organiseert samen met Bewonerscollectief De Esch ook activiteiten waar je als wijksteunvriend alleen of met een oudere aan mee kan doen. Zo is er op:

Zondag 11 februari de voorstelling OudFit van het Rotterdam Wijktheater.

Voor slechts 2,50 entree. Aanvang 14.30 uur.

Zaterdag 10 maart is er een wandeling naar het Lage Bergse Bos met vervoer per touringcar naar het bos. Ook mogelijk voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn.

Kosten: Gratis. Aanvang 12.00 uur

Voor beide activiteiten kan je jezelf al aanmelden. Ook als je eens wilt zien wie we zijn en hoe we werken. Doe gewoon een keer mee en ontdek hoe waardevol jezelf bent of kunt zijn voor een van de ouderen. Ben jij de nieuwe wijksteunvriend?

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet 06-54362001 en/of  Anita Kornman 06-11886979

website: www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief

 

 

 

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.