Rotterdam mag pas vanaf 12 augustus 2021 reclamefolders weren. De gemeente wilde dit jaar starten, maar een uitspraak van de Rotterdamse rechtbank maakt dit onmogelijk.

De gemeente wilde het zogeheten opt-in systeem per 1 april dit jaar invoeren. Alleen mensen die een JA-JA sticker op de deur hebben geplakt, krijgen in zo’n geval nog reclamefolders in de bus. Nu moeten Rotterdammers nog een NEE-NEE sticker op de brievenbus hebben om folders te weren.

Reclameondernemers stapten naar de rechter om uitstel van de maatregel te eisen. De rechter heeft nu geoordeeld dat de ondernemers twintig maanden de tijd moeten krijgen om zich voor te bereiden op het te verwachte verlies aan inkomsten.

Via: RTV Rijnmond


Rotterdamse wethouder Bonte wilde het zgn. opt-in systeem al per 1 januari invoeren. Daarna werd kennelijk de folderverspreiders tot 1 april van dit jaar respijt gegund. Zie ook: desteronline.nl/alleen-krant-met-ja-ja-sticker-in-strijd-met-persvrijheid-bodemprocedure en desteronline.nl/de-ster-doet-hier-niet-aan-mee

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.