Op 8 mei strijden de meisjes A1 van HV Victoria tegen de jongens B2 van HCR. Dit doen zij voor het goede doel, maar natuurlijk ook voor de eeuwige roem. De opbrengst van deze hockeywedstrijd is bestemd voor een zonnepanelenpark bij het ziekenhuis van de Lion Heart Foundation in Sierra Leone. Gegarandeerd verantwoord en leuk hockey dus!

De benefietwedstrijd wordt mogelijk gemaakt door AA Lease, een organisatie die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft en met veel plezier sportiviteit koppelt aan schone energie.

Met deze battle of the sexes willen de hockeyers op sportieve wijze aandacht vragen voor het werk van Lion Heart in Sierra Leone. Deze organisatie heeft in het door Ebola geteisterde land steen voor steen een ziekenhuis gebouwd. Het hospitaal heeft 62 bedden en er werken 48 lokale medewerkers onder leiding van twee Nederlandse tropenartsen. Wilde Ganzen steunt de actie voor de zonnepanelen en verdubbelt de opbrengst.

Joanne Meyboom, voorzitter van het bestuur van Lion Heart: “Zonne-energie is letterlijk van levensbelang voor onze mensen in Sierra Leone. Op dit moment valt de elektriciteit in het ziekenhuis met regelmaat uit. Er moet dan razendsnel overgestapt worden op noodstroomaggregaten die op diesel draaien. Deze brandstof is echter duur, lastig in Yele te krijgen en milieuvervuilend. Daarnaast is het ongezond en geeft het een groot risico op brand. Voor de veiligheid van onze mensen en om de gezondheidzorg 24 uur per dag te kunnen garanderen, is het essentieel dat er een zonnepanelen park wordt geplaatst op het ziekenhuis terrein”.

Beeld Hockeybenefiet

Beide teams lopen zondag 8 mei op HV Victoria warm voor zonne-energie. In een vriendschappelijk duel gaan ze de strijd met elkaar aan. Floris Benschop, speler uit het eerste van HCR, is ook van de partij op deze middag. Toegang is gratis en starttijd is 16.00 uur. U bent van harte uitgenodigd!
Kijk voor meer informatie op www.lion-heart.nl

Lion Heart Foundation

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]