Christian Stötzner in de Georgenkirche in Eisenach.

Rotterdam-Kralingen –  Als je organist bent in Johann Sebastian Bachs Doopkerk in Eisenach, Duitsland, kun je met recht zeggen dat je in de voetsporen van Bach speelt. De buitenlandse gast van de Internationale Muziekzomer Lambertus, Christian Stötzner, wijdt op dinsdag 21 juni dan ook een geheel programma aan Bach in de St. Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Het concert begint om 20.00 uur. Vooraf vindt om 19.15 uur een toelichting plaats op het programma. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.)

Christian Stötzner ademt Bach
De werken van Bach behoren tot het favoriete, meest uitgevoerde repertoire van Kirchenmusikdirektor Christian Stötzner. Dat is niet vreemd, als je begonnen bent als 10-jarige bij het beroemde Thomanenchor in Leipzig. Sinds 2002 is Christian Stötzner cantor-organist van de Georgenkirche in Eisenach, de doopkerk van Johann Sebastian Bach. Als organist, klavecinist en dirigent gaf hij concerten over de hele wereld. Stötzner was te gast in het Gewandhausorchester en het Leipzig Baroque Orchestra en andere kamermuziekverenigingen. In Eisenach organiseert hij sinds 2017 het Eisenacher Bachfest. Tijdens het concert speelt hij onder meer Praeludium und Fuge h-Moll, BWV 544, Fantasie G-Dur, BWV 572, Orgelchoral Jesu, meine Freude, BWV 610 en de Passacaglia c-moll BWV 582.

Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 21 juni  begint om 20.00 uur in de St. Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd.  Om 19.15 uur begint de toelichting in het parochiehuis t.o. de kerktoren (nr. 5). De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum ’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk of ter hoogte van de Buizenwerf, beide 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.

(ingezonden mededeling Venster op muziek in de Lambertus)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.