Vind jij het prettig om jouw werkplek eens af te wisselen met thuis? Tegenwoordig is het gelukkig allemaal mogelijk en heb je vaak zelf in de hand vanaf welke plek je jouw werkzaamheden uitvoert. Toch kan het zijn dat je thuis snel wordt afgeleid en dat je niet de concentratie kunt vasthouden. Een aantal tips die je daarbij kunnen helpen, staan hieronder voor je op een rij.

1. Ergonomische werkplek

Allereerst begint het natuurlijk bij het inrichten van een ergonomische werkplek. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je onderuit gezakt op de bank met je laptop op schoot aan het werk gaat. Dit is namelijk niet goed voor je lichaam en ook niet voor je concentratie. Als je van je werkgever vanuit huis mag werken, begint het dus allemaal bij het realiseren van een thuiskantoor waarbij je een ergonomisch bureau en een ergonomische stoel aanschaft.

2. Blijf bereikbaar vanuit huis

Om ook vanuit huis bereikbaar te blijven, is het belangrijk om jouw internetabonnement en mobiel abonnement eens onder de loep te nemen. Met een internetabonnement kun je namelijk fatsoenlijk werken op je laptop, en met een mobiel abonnement blijf je ook op jouw telefoon bereikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkoop internet en tv abonnement afsluiten, waarbij je zowel kunt internetten als tv kunt kijken – na het werk, natuurlijk. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen op Bellen.com voor passende sim-only-abonnementen voor jouw werktelefoon. Met de juiste abonnementen blijf jij ook vanuit huis bereikbaar.

3. Houd pauzes tijdens de thuiswerkdag en ontdek Rotterdam

Tijdens de thuiswerkdag is het belangrijk om pauzes te houden. Het nemen van pauzes bevordert namelijk je concentratie en zorgt ervoor dat je na de pauzes weer met volle bak aan het werk kan. Zorg er ook voor dat je tijdens het pauzeren even de frisse lucht opzoekt en in beweging komt. Ga bijvoorbeeld eens wandelen in het Kralingse Bos tijdens de lunchpauze of bezoek een ander mooi natuurgebied van Rotterdam. Het is ook een goede tip om tijdens het plegen van telefoontjes bijvoorbeeld eens een blokje om te maken. Zo ben je in beweging, begeef je je in de buitenlucht én ben je tegelijkertijd aan het werk.

4. Houd een gezond eetpatroon aan tijdens het werken

Gezond eten is belangrijk, ook tijdens het werken. Gezond voedsel geeft je namelijk energie en dat heb je tijdens een thuiswerkdag vaak wel nodig. Zorg voor gezonde tussendoortjes, of ga eens naar een lunchroom bij je om de hoek in Kralingen-Crooswijk  waar je een gezond broodje haalt. Na een gezonde lunch kun jij de werkdag weer effectief doorkomen.