Dit is slechts een klein deel van de activiteiten voor 55-plussers die in december worden georganiseerd door de plaatselijke zorginstellingen Aafje, Middin/Senions en Lelie Zorggroep. De site waarop voorheen het gehele aanbod te vinden was, is uit de lucht. Nader bericht daarover volgt zo spoedig mogelijk.

 

 


Uit het activiteitenprogramma in Aafje Hoppesteyn, Boezemsingel 100, tel. 088-8231015aafje-logo

Yoga
Op donderdag van 10.30 tot 11.30 uur wordt er yoga gegeven in de Brasserie van Hoppesteyn. De lessen worden langzaam opgebouwd en bestaan uit verschillende lichaamshoudingen die samen met de ademhaling in vloeiende bewegingen in elkaar overgaan. Bij het beoefenen houd je altijd je eigen grenzen in de gaten. Wilt u een kijkje komen nemen? Bel dan onderstaand telefoonnummer. Ook kunt u een gratis proefles volgen.

Weet u ook dat er een wachtlijst is voor donderdag van 9.15 tot 10.15 uur? U kunt zich hiervoor inschrijven.

Wilt u blijven deelnemen? Dan zijn de kosten: 10 lessen voor 30,-. Voor meer informatie kunt u contact opnemen op telefoonnummer  0614- 679990. Of neem een kijkje op de website www.yogaenwelzijn.nl.

Kerstkoor 22 december
Donderdag 22 december zal een kerstkoor een aantal kerstliedjes ten gehore brengen. Tijdens deze avond zal er ook een verhaal worden voorgedragen uit de bijbel. U bent van 18.30 tot 21.00 uur van harte welkom in de Brasserie van Hoppesteyn.

Muzikaal optreden
Op zaterdag 31 december zal een optreden worden verzorgd in Brasserie Hoppesteyn. Yvonne Michels heeft een scala aan muziekinstrumenten bij zich. Denk aan een trompet, accordeon, gitaar en (niet geheel onbelangrijk) haar warme stem.

Het optreden begint om 14.00 en duurt tot 16.00 uur. De kosten hiervoor zijn 5,- per kaartje (incl. een koude bittergarnituur). U kunt een kaartje kopen bij het Wijkservicepunt, deze is geopend op woensdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur. Vol = vol!

Bewegen op muziek in Oostmolensteyn
In serviceflat Oostmolensteyn aan het Oostplein 252-400 organiseren Aafje, Havensteder en SKVR iedere donderdag van 11.30 tot 12.30 uur een bewegingsles 55+.

Bent u niet meer zo actief, maar wilt u wel blijven bewegen? Doe dan mee met deze bewegingsles. Er wordt bewogen op de mooiste muziek uit de jaren 40 tot nu. Deze wekelijkse les zorgt voor plezier en is goed voor uw lichaam: hart, bloeddruk, longen en hersenen. Deze les is voor iedereen makkelijk uit te voeren. Gratis proefles! Wilt u blijven deelnemen? Dan zijn de kosten: 10 lessen voor 20,-.


Uit het activiteitenprogramma in Pniël, Oudedijk 15, tel. 010-2726444logo-pniel

Film en maaltijd dinsdag 20 december
Film: We kijken op dinsdag 20 december de film: ‘Heaven on Earth’. In het vervolg op de in november getoonde film ‘As it is in Heaven’ zien we de bewoners van het dorp Ljusåker. Het koor is nog altijd een hechte groep. Daarom wordt geaccepteerd dat pastoor Stig zichzelf volgooit met drank, terwijl hij voor een lege kerk staat te preken. Maar als het hoofd van zijn bisdom hem uit zijn functie dreigt te zetten, wordt de hulp in van zangeres Lena ingeroepen. Vol passie stort ze zich op haar nieuwe taak als dirigent om zo met de hulp van een nieuw zangkoor de kerk weer vol te krijgen. De film begint om 16.00 uur en de kosten bedragen 3,-.

Maaltijd: Na afloop van de film genieten we van een passende maaltijd. We starten rond 18.00 uur en de kosten bedragen 7,50, in combinatie met de film 10,-. Voor zowel de maaltijd als de film dient u zich voor 13 december aan te melden. Heeft u speciale dieetwensen? Geeft u dit dan aan bij het aanmelden. Let op: maximaal 30 aanmeldingen voor de maaltijd. Vol = vol! Tel: 010-2726440. Email: wijkactiviteitenpniel@leliezorggroep.nl.

Klaverjassen
Graag willen wij in Pniël een klaverjas-groep organiseren, hiervoor stellen wij een ruimte beschikbaar waar u kunt samenkomen om te klaverjassen. Lijkt het u leuk om in een groepje te klaverjassen? Meld u dan aan! Tel: 010-2726440 Email: wijkactiviteitenpniel@leliezorggroep.nl.

iPad en smartphone lessen In januari willen we starten met een cursus voor de iPad en de smartphone. De cursusduur is voor zowel de iPad als de smartphone vijf lessen. In de cursus leert u omgaan met het apparaat en de gemakken ervan. Bij beide cursussen wordt u na afloop een boekje aangeboden met hierin een samenvatting van alle lessen. De lessen duren ongeveer anderhalf uur. Met hierin een korte pauze. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Bel dan naar Tabletstudent: 06-52176337 of mail naar: info@detabletstudent.nl. Ook kunt u kijken op de website: www.detabletstudent.nl.


Uit het activiteitenprogramma van Middin / Wijkservicepunt Goudseplein, Goudeseplein 245, tel. 010-2171919aafle-pniel-middin

Zondag 4, 11 en 18 december: gezellig met zijn allen voetbal kijken met een drankje. Maandag 5 december: gezellige Sinterklaasviering in de middag vanaf 13.00 uur. Woensdag 7, 14, 21 en 28 december: bingo met leuke prijsjes, aanvang 14.00 uur.

Mantelzorgcafé met dit keer het thema: Route door de WMO

Wij willen u tijdens dit mantelzorgcafé stapsgewijs leiden door de processen voor het aanvragen van hulp, uitleggen hoe het precies werkt en zoveel mogelijk van uw vragen beantwoorden. Wanneer: donderdag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur. Waar: Middin, Wijkservicepunt Goudseplein 245. Kosten: Gratis.

Vrijdag 16 december: kersttoernooi klaverjassen en jokeren vanaf 19.00 uur.

Kerstmarkt in Dordrecht
Er even tussenuit naar de kerstmarkt in Dordrecht? Ontvangst in het Wijkservicepunt met koffie/thee en iets lekkers, daarna vertrekt u naar de Kerstmarkt in Dordrecht. De Kerstmarkt in Dordrecht is met bijna 300 kramen en pagodetenten de grootste kerstmarkt van Nederland. Daarnaast is er ook entertainment in de vorm van muziekpodia, straattheater en de welbekende Christmas sing-along  Verspreid over de binnenstad staan sfeervolle podia waar kerstliederen in allerlei stijlen ten gehore gebracht worden. Dit alles maakt de Kerstmarkt Dordrecht ook de meest sfeervolle kerstmarkt van Nederland! Wanneer: zaterdag 17 december. U dient om 09.00 uur aanwezig te zijn! Waar: Vertrek vanaf Middin, Wijkservicepunt Goudseplein. Kosten: 5 euro p.p. Let op! Aanmelden is verplicht! Het Inschrijfformulier is te krijgen bij de receptie van zorgcentrum Rubroek.

Zondag 18 december: dansmiddag voor senioren met levende muziek, aanvang 13.00 uur.

Vrijdag 23 december: superbingo met superprijzen en met levende muziek, aanvang 19.00 uur.

Vrijdag 2, 9 en 16 december: bloemschikcursus, aanvang 09.00 uur tot 12.00 uur.

Kerstmis 25 en 26 december: informeel samenzijn met kerstfilmvoorstelling, aanvang 11.30 uur tot 16.30 uur.

Zaterdag 31 december: oudejaarsfeest met levende muziek, aanvang 13.00 uur tot 18.30 uur.

Voor een overzicht van alle wijkactiviteiten bij Middin meld u aan voor het activiteitenoverzicht per mail. Aanmelden kan via: wijkactiviteiten@middin.nl.